SVE ŠTO STE ZNALI PADA U VODU: Rezultati novog istraživanja potvrdili šta KAFA zaista čini našem organizmu!
Kafa ima i dobra dejstva, Foto: Profimedia

svaki dan je pijemo

SVE ŠTO STE ZNALI PADA U VODU: Rezultati novog istraživanja potvrdili šta KAFA zaista čini našem organizmu!

Prema novim rezultatima istraživanja, ispijanje nekoliko šolja kafe svakoga dana može da spreči pojavu raka prostate i povećava šanse za preživljavanje 16 odsto....

Objavljeno:

Studija navodi da osobe koje redovno konzumiraju kafu imaju 12 odsto manje šanse da dobiju ovu opaku bolest, prenosi Daily Mail.

Istraživanje kineskog Medicinskog univerziteta otkrilo je da osobe koje piju kafu imaju 10 odsto manje šanse da obole od raka prostate, od onih koji je ne piju redovno.

Rak prostate je najčešće dijagnostikovan oblik bolesti u Velikoj Britaniji, pa prema rezultazima godišnje imaju više od 47.500 obolelih muškaraca.

Iako ispijanje previše kafe može da bude loše za vaše zdravlje, utvrđeno je da smanjuje rizik od raka jetre, creva i dojke, sve dok se nije pojavilo dovoljno dokaza da može da se koristi za pacijente sa rakom prostate.

Ljubitelji kafe imali su 9 odsto manje šanse da obole od raka, što je porast od 12 odsto u poređenju sa onima koji ne ne piju uopšte. Studiju je sproveo Doktor Kefeng Vang sa Medicinskog univerziteta u Kini.

Istraživači su pretražili podatke iz 16 različitih studija objavljenih pre septembra 2020. godine i uporedili visoku i nisku konzumaciju kafe sa rakom prostate.

- Ova studija sugeriše da bi povećana konzumacija kafe mogla biti povezana sa smanjenim rizikom od raka prostate - rekao je doktor Vang.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.