OVAJ RECEPT MORATE DA ČUJETE! OVO je odličan trik za skidanje sala oko struka!
Foto: Profimedia

RECEPT KOJI SKIDA SALO

OVAJ RECEPT MORATE DA ČUJETE! OVO je odličan trik za skidanje sala oko struka!

Ako pokušavate da skinete višak kilograma, verovatno vam nije palo na pamet da bi u tome mogao da vam pomogne i čaj

Objavljeno: 13.01.2021. 20:41h

Jedna vrsta čaja može da vam pomogne da se napokon rešite sala sa stomaka!

Ako pokušavate da skinete višak kilograma, verovatno vam nije palo na pamet da bi u tome mogao da vam pomogne i čaj.

Ali, ne bilo koji! Novo istraživanje koje je objavljeno u stručnom časopisu Nutrients, otkrilo je da ulong čaj može da pomogne u topljenju masti dok spavate.

Preciznije, istraživači sa japanskog univerziteta Cukuba utvrdili su da ispijanje dve šolje takozvanog kineskog čaja (mešavina crnog, belog i zelenog čaja) dnevno, ubrzava metabolizam.

"Kao i svi čajevi, ulong sadrži kofein, koji utiče na metabolizam i ubrzava rad srca. Međutim, studije sugerišu da konzumacija čaja može i da poveća sagorevanje masti, nezavisno od efekta kofeina", rekao je jedan od autora studije, profesor Kumpei Tokujama. "Zbog toga smo želeli da istražimo efekte konzumacije ulong čaja nasuprot efektima kofeina na energiju i metabolisanje masti, na grupi zdravih volontera".

Nakon dve nedelje, naučnici su otkrili da ulong čaj – koji je delimično oksidiran i ne smatra se potpuno ni zelenim ni crnim, već ima karakteristike oba – povećava sagorevanje masti za 20 odsto!

Profesor Tokujama kaže da iako je ulong čaj imao efekta na topljenje masti tokom sna i pokazuje da može da pomogne u mršavljenju, još uvek nije jasno da li ti rezultati mogu da budu dugotrajni.

Bonus video:

(Espreso.rs/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media