Da li znate zašto je tako važno jesti orahe? Nakon ovog ješćete ih svaki dan! (FOTO)

ŠAKA ZDRAVLJA

Da li znate zašto je tako važno jesti orahe? Nakon ovog ješćete ih svaki dan! (FOTO)

Orašasti plodovi su neophodni za jačanje dečjih kostiju kao i mleko, a osim toga sadrže i jod koji je neophodan za razvoj mentalnih sposobnosti
Objavljeno: 12:55h

Šaka orašastih plodova 2 puta nedeljno drastično smanjuje rizik od raka gušterače. Orašasti plodovi su idealna zamena za grickalice i zdrav izbor za užinu, pogotovo u kombinaciji sa voćem ili jogurtom. Ako svaki dan grickate orašaste plodove, čak i manje količine mogu imati pozitivne efekte na vaše zdravlje. Zahvaljujući velikom udelu omega-3 masnih kiselina čuvate zdravlje kardiovaskularnog sistema, srca i mozga.

Orah sadrži velike količine alfa- linolenske kiseline za koju su istraživanja pokzala da pomaže kod aritmije srca, smanjuje upale i oksidaciju u arterijama nakon masnih obroka. Dva puta nedeljno po šaka orašastih plodova će drastično smanjiti rizik od jednog od najagresivnijih oblika raka, raka gušterače. Orašasti plodovi sa najzdravija antikancerogena užina.
Ne smeta zaboraviti da su orašasti plodovi neophodni za zdrave dečje kosti isto kao i mleko, i da većina njih sadrži velike količine joda koji je neophodan za dečji razvoj. Takođe morate znati da su orašasti plodovi izuzetno jaki alergeni.
Stock Thinkstock
U ishranu deteta orašaste plodove možete uvrstiti tek nakon 11. meseca, tako što ćete ih samleti i dodati u neki obrok ali u izuzetno malim količinama zbog alergija, većoj deci možete praviti različite namaze.
tumblr
Mala deca ne bi trebalo da jedu orašaste plodove u osnovnom obliku do 5. godine je su tvrdi i mogu izazvati aspiraciju ili gušenje. Nakon 5. godine kada organizam ojača mogu ih konzumirati kao zdravu grickalicu u bilo kojem obliku, a omiljeni plod deci je kikiriki. (Espreso.co.rs / Izvor: zdravakrava.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.