OVO SU ZNAKOVI DA VAM SE SA ZDRAVLJEM DEŠAVA NEŠTO PREOPASNO: Prvi znak NIKO NE SHVATA OZBILJNO, a PAKLEN JE!
Ilustracija, Foto: Profimedia

ZDRAVLJE

OVO SU ZNAKOVI DA VAM SE SA ZDRAVLJEM DEŠAVA NEŠTO PREOPASNO: Prvi znak NIKO NE SHVATA OZBILJNO, a PAKLEN JE!

UVEK JE važno obraćati pažnju na signale koje nam telo šalje i na sve što je neuobičajeno

Objavljeno:

Mnogo je raznih načina na koje telo komunicira s nama i pokušava nam reći da nešto nije u redu. Zbog toga je uvek važno obraćati pažnju na signale koje nam telo šalje i na sve što je neuobičajeno. Ovo su neki od znakova da možda nešto nije u redu s vašim tijelom.

1. Osećaj gmizanja u stopalima

Ako imate neobičan osećaj u nogama i stopalima sličan gmizanju ili želji za migoljenjem, to može biti simptom sindroma nemirnih nogu. To je dugotrajni problem te ćete često osećati neugodu tokom noći kada pokušavate da se odmorite.

2. Zadebljanja kože

Nemojte ignorirati promjene na koži. Kada koža postane debela i javi se svrbež to može biti znak za mnoge probleme kao što su problemi s hormonima, alergijama i slično. Možete otići liječniku na testiranje ako problem ne nestane, savjetuje Brightside.

3. Promene u rukopisu, lucidni snovi i gubitak mirisa

Svi su čuli za Parkinsonovu bolest, ali mnogi ne znaju koji su njezini simptomi. Drhtanje, sporost pokreta, manjak sna s učestalim noćnim morama, promene u govoru i pisanju mogu biti znakovi te bolesti.

4. Ljutnja i agresivno ponašanje

Napadi ljutnje ne moraju uvek biti rezultat vaše ličnosti. Zapravo, mogu biti povezani s depresijom. Prema nekim istraživanjima depresija se ne manifestuje uvek kao gubitak energije i pojava tuge – može se javiti i agresivno ponašanje.

5. Previše spavanja

Hipersomnija je poremećaj u kojem osoba previše spava. Neke autoimune bolesti dovode do osećaja da vam se sve vreme samo spava. Ujedno, alkoholna pića pre spavanja mogu dovesti do tog efekta.

6. Promene u boji očiju

Ako vam se oko zenice oka javi sivi ili beli krug, to može biti znak visokog holesterola za ljude ispod 45 godina starosti. Sam krug je bezopasan.

7. Želja za solju

U redu je voleti slano, ali kada ne možete kontrolisati želju za slanim, vreme je da se upitate zašto je to tako. To može ukazivati na manjak gvožđa, anemiju, dehidraciju ili pred-menstrualni sindrom.

8. Zaboravljivost, umor i smanjen libido

Ljudi ponekad ove znakove pogrešno poistovećuju s depresijom. Lečnici smatraju da je ipak važno obratiti pažnju na te simptome jer oni mogu ukazivati na problem sa štitnom žlezdom. Ujedno može doći do debljanja i osećaja hladnoće.

9. Neprestana žeđ

Nije normalno neprestano osećati žeđ. Postoje neki slučajevi kada je osećaj žeđi uzrokovan vašom prehranom tako da je dobro proveriti kakvu hranu jedete. Neprestana žeđ može biti simptom dijabetesa ili trudnoće.

10. Želja za žvakanjem leda

Želja da lomite led zubima može biti simptom manjka gvožđa ili anemije. Obratite se lekaru kako bi vas uputio na dalje analize.

(Espreso.co.rs/Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.