OVA BOLEST JE NEIZLEČIVA, A OD NJE MOŽE I DA SE UMRE: Evo kako na vreme da je otkrijete! NIKAKO NIJE NAIVNO!
Bitno je istaći da je reč o neizlečivoj bolesti, Foto: Profimedia

oprez

OVA BOLEST JE NEIZLEČIVA, A OD NJE MOŽE I DA SE UMRE: Evo kako na vreme da je otkrijete! NIKAKO NIJE NAIVNO!

Neki od faktora koji utiču na pojavu gihta jesu određene vrste karcinoma

Objavljeno:

Giht je naziv za naslednu ili stečenu bolest metabolizma koju karakteriše upala zglobova i mekih tkiva nekih organa. Ova bolest nastaje kao posledica gomilanja mokraćne kiseline u telesnim tečnostima i krivi.

Neki od faktora koji utiču na pojavu gihta jesu određene vrste karcinoma, genetske promene u organizmu, kao i česte upale bubrega. Kako bi ste sprečili pojavu ove bolesti, treba da svakodnevno unosite što više hranljivih namirnica, jer je dokazano da je giht povezan sa nepravilnom ishranom i preteranom upotrebom alkoholnih pića.

Za lečenje gihta važno je što ranije postaviti dijagnozu. Nakon što se bolest dijagnostikuje kreće se sa tretmanom artritisa. U slučaju pravovremene terapije giht se brzo smanjuje,prenosi Infomer.U slučajevima kada je giht otkriven nešto kasnije moraju se konzumirati lekovi koji koriguju metabolitčki poremećaj.

Bitno je istaći da je reč o neizlečivoj bolesti, te da nakon što otpočnete sa terapijom moraćete istu da primate celog života. Giht je ozbiljna bolest koja dovodi do invaliditeta, a u nekim slučajevima i do smrti zbog oštećenja funckije bubrega. Zbog toga je od velikog značaja pravilna ishrana i redovne posete doktoru, kako bi se mogućnost dobijanja ove bolesti svela na minimum.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.