AKO VAM JAKO SMRDI KADA USTANETE SA WC ŠOLJE U OZBILJNOM STE PROBLEMU! Možda imate i TEŠKU BOLEST!
Foto: Profimedia

otkrivamo

AKO VAM JAKO SMRDI KADA USTANETE SA WC ŠOLJE U OZBILJNOM STE PROBLEMU! Možda imate i TEŠKU BOLEST!

Neugodan miris najčešće nije nešto što se ne može rešiti

Objavljeno:

Nije uvek reč o upali bešike.

Urinom se iz organizma izlučuje većina štetnih stvari uz istovremeno rešavanje suvišne tečnosti. Ono što je unešeno u organizam i ne uspe se apsorbirati, izlučuje se, kruti otpad putem creva, tečni preko bubrega i mokraćnih kanala, jedan deo tečnosti iz organizma izađe kroz znojenje.

Neugodan miris najčešće nije nešto što se ne može rešiti.

1. Ako ste dehidrirani

Vrlo jednostavno - ako pijete dovoljno vode, urin vam je bledo žute boje i miriše obično, a kada vam nedostaje vode, urin je taman i neprijatnog mirisa - zbog previsoke koncentracije uree, jer nije razređena vodom.

2. Ako ste pojeli nešto od ovoga

Jeste li ikada primetili da vam je urin nakon konzumiranja špargle posebno jak? Ili vam je tek sada jasno zašto. Naime - špargle, beli luk, seme piskavice, prokelj, ishrana bogata proteinima i kari - nakon ovih namirnica očekujte drugačiji miris urina.

3. Ako ste popili previše kafe

Kafa sadrži jednu posebnu komponentu dobijenu od prženja zrna, koja u maloj količini ostaje u našem organizmu, no ako ste popili previše kafe, a premalo vode, ona će ostati u probavnom traktu u znatno većoj koncentraciji.

4. Ako imate upalu

Slatkasti miris amonijaka popraćen čestom potrebom za pražnjenjem tamnijeg urina jasan je znak da trebate posetiti lekara jer imate upalu urinarnog trakta.

5. Ako ste počeli piti lekove

Antibiotici sa kojima se u organizmu povećava koncentracija gljivica mogu dovesti do nešto smrdljivijeg mirisa urina. No on uglavnom prolazi nakon što ste popili svoju terapiju, dok kod žena zna izazvati i gljivične infekcije u va*inalnom području.

6. Imate polnu bolest

Ako slutite da biste mogli razmisliti i o polnoj bolesti - urin koji smrdi na amonijak mogao bi biti znak Trichomonas va*inalis, hlamidije i gonoreje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.