ZABORAVITE NA OVU HRANU AKO IMATE KORONU: Ovo će usporiti vaš oporavak, što NIKAKO ne želite!
Zaboravite na brzu hranu, Foto: Profimedia

PAŽNJA

ZABORAVITE NA OVU HRANU AKO IMATE KORONU: Ovo će usporiti vaš oporavak, što NIKAKO ne želite!

Ako ste zaraženi korona virusom, poslednje što treba da pojedete su namirnice pune natrijuma, aditiva i dodatog šećera, jer svaka od tih stvari pospešuje upalne procese u telu

Objavljeno:

Kada smo u fazi oporavka, najčešće poželimo da pojedemo neko svoje omiljeno jelo, ali doktori preporučuju da budemo vrlo oprezni, jer ukoliko ne budemo - vreme oporavka od Kovida se može produžiti.

Najbolje je nastaviti sa ishranom koja se preporučuje i tokom bolesti, a Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti savetuje da se okrenemo namirnicama koje su bogate vitaminima i mineralima. Centar je objavio listu pet vrsta namirnica koje usporavaju oporavak od covida, ali i drugih bolesti.

Prerađena hrana

Ako ste zaraženi korona virusom, poslednje što treba da pojedete su namirnice pune natrijuma, aditiva i dodatog šećera, jer svaka od tih stvari pospešuje upalne procese u telu.

− Prerađena hrana, zbog visokog nivoa šećera, omega-6 masnih kiselina, previše natrijuma i aditiva, može dodatno da podstakne zapaljenje u organizmu. Kada je nivo zapaljenja u telu visok, imuni sistem je podložniji raznim bolestima – kaže dr Sidni Grin.

On savetuje da se u širokom luku izbegava brza hrana, kao i gotovi prehrambeni proizvodi, naročito oni koji su puni soli. Količinu soli tokom oporavka od covid-a 19 treba svesti na minmum.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.