Marihuana ublažava bol muškarcima, ali ne i ženama (FOTO) (GIF)
Foto: Profimedia

Kakva nepravda

Marihuana ublažava bol muškarcima, ali ne i ženama (FOTO) (GIF)

Najstariji ostaci ove biljke su pronađeni u spomenicima u Indiji i Egiptu. U zemljama gde se blagonaklono gleda na njenu upotrebu koristi se za ublažavanje glavobolja, reumatskih bolova i mučnine tokom hemoterapije
Objavljeno:

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U Sjedinjenim Američkim Državama se sve više istražuje potencijalna primena marihuane za ublažavanje bola, pogotovo zbog sve većeg broja država koje su je legalizovale za medicinske potrebe. Međutim, čini se da marihuana nema toliko blagotvoran efekt na žene koliko ima na muškarce.

Marihuana tampon će vas spasiti od mučne i bolne menstruacije (VIDEO)

Analiza u časopisu ‚‚Drug and Alcohol Dependence" pokazuje da su muškarci manje osetljivi na bol nakon konzumacije marihuane, dok žene to nisu.

3 bake prvi put probaju marihuanu. Pogledajte kako to smešno izgleda! (VIDEO)

foto: Giphy

Studija koju su uradili istraživači podrazumevala je da osobe stave ruku u hladnu vodu pa su im onda mereni verbalni pokazatelji bola, kao i vreme reakcije, odnosno vreme koje im je trebalo da izvuku ruku iz vode. Nakon konzumiranja marihuane muškarci su prijavljivali manje bola nego pre, dok su za žene ovi nivoi ostali isti.

foto: Profimedia

Autori studije su upozorili da bi ove polne razlike mogle uticati na istraživanja o potencijalnoj terapeutskoj primeni marihuane.

foto: giphy

Međutim, istraživači kažu i da ne bi trebalo potpuno odbaciti ideju korišćenja marihuane za tretiranje bola kod žena. Žene se na marihuanu brže naviknu pa postaju manje osetljive na njeno delovanje, a kako su osobe u studiji bile redovni korisnici, istraživači kažu da bi se tu mogao kriti razlog za ove razlike.

foto: Profimedia

(Espreso.co.rs / Izvor: klix.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.