ZDRAVA CREVA KLJUČNI IGRAČ U BORBI PROTIV KORONE! Ovo je najnovije otkriće
Stomak, Foto: Printscreen

VAŽNO

ZDRAVA CREVA KLJUČNI IGRAČ U BORBI PROTIV KORONE! Ovo je najnovije otkriće

Pridržavajte se ovih pravila.

Objavljeno:

Znamo da je imunitet zaslužan za stabilno funkcionisanje našeg organizma, da nas neumorno štiti od raznih bakterija i virusa koji vrebaju, posebino u hladnim, zimskim mesecima, ali da li znamo na koji način on funkcioniše?

Imuni sistem sastoji se od kompleksne mreže organa i tkiva, ćelija i proteina koji zajednički deluju braneći telo od štetnih uticaja iz okoline. On kontinuirano i dosledno pomaže našem telu na hiljade različitih načina, ali radi svoj posao uglavnom tiho i neopaženo.

Najveći deo nalazi se u crevima. Stoga je recept za pravilan i snažan rad imunog sistema jednostavan, a podrazumeva pravilnu i uravnoteženu ishranu, pomoću koje ćemo telu pružiti potrebne vitamine, minerale i hranjive stvari.

Uz to, potrebno mu je osigurati dovoljno sna i redovnu fizičku aktivnost. Neophodno za njegovo funkcionisanje je i smanjenje stresa na najmanji mogući nivo, s obzirom da stres dokazano smanjuje imunološku obranu organizma.

Svakodnevno (ujutro i pred spavanje) vršite blagu masažu stomaka u predelu pupka. To će svakako poboljšati rad creva. Naš je zadatak da održavamo čistoću i zdravlje svog organizma.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.