KAD USTANETE SA ŠOLJE, OSETITE JAK MIRIS URINA? Nije upala mokraćnih kanala, VEĆ NEŠTO MNOGO OPASNIJE, EVO ŠTA!
Kafa sadrži jednu posebnu komponentu koja se dobija od prženja zrna, koja u maloj količini ostaje u našem organizmu, Foto: Profimedia

neverovatno

KAD USTANETE SA ŠOLJE, OSETITE JAK MIRIS URINA? Nije upala mokraćnih kanala, VEĆ NEŠTO MNOGO OPASNIJE, EVO ŠTA!

Neugodan miris najčešće sugeriše da nije reč o nečemu što se ne može rešiti

Objavljeno:

Nije uvek reč o upali bešike, pa da znate šta sve može biti na stvari ako nekad primetite da vam urin smrdi malo jače nego inače.

Urin ili mokraća je svetložuta tečnost putem koje se iz organizma izlučuje većina štetnih materija uz istovremeno rešavanje suvišne tečnosti. Materije koje su unesene u organizam i ne mogu se apsorbovati izlučuju se, kruti otpad kroz creva, tekući preko bubrega i mokraćovoda, jedan deo tečnosti iz organizma izađe putem perspiracije.

Neugodan miris najčešće sugeriše da nije reč o nečemu što se ne može rešiti.

foto: Profimedia

1. Ako ste dehidrirali

Vrlo jednostavno - ako pijete dovoljno vode, urin vam je bledo žute boje i miriše obično, a kada vam nedostaje vode, urin je taman i smrdljiv - zbog previsoke koncentracije uree, jer nije razređena vodom.

2. Ako ste pojeli nešto od ovoga

Jeste li ikada primetili da vam je urin nakon konzumiranja šparga posebno smrdljiv? Ili vam je tek sada jasno zašto. Naime - šparge, češnjak, seme piskavice, prokulice, prehrana bogata proteinima i curry - nakon ovih namirnica očekujte drugačiji miris urina.

3. Ako ste popili previše kafe

Kafa sadrži jednu posebnu komponentu koja se dobija od prženja zrna, koja u maloj količini ostaje u našem organizmu, ali ako ste popili previše kafe, a premalo vode, ona će ostati u probavnom sistemu znatno većoj koncentraciji. I zato će vam urin smrdeti.

4. Ako imate upalu

Slatkasti miris amonijaka propraćen čestom potrebom za pražnjenjem tamnijeg urina jasan je znak da trebate posetiti lekara jer imate upalu urinarnog sistema.

foto: Profimedia

5. Ako ste počeli piti lijekove

Antibiotici s kojima se u organizmu povećava koncentracija gljivica mogu dovesti do nešto smrdljivijeg mirisa urina. Ipak on uglavnom prolazi nakon što ste popili svoju kuru, dok kod žena zna izazvati i gljivične infekcije u vaginalnom područiju.

Poseban miris daju i multivitamini, a ako su puni vitamina B, tada će i boja vašega urina verovatno biti malo nabrijanija - neonska.

6. Imate spolnu bolest

Ako slutite da biste mogli razmisliti i o polnoj bolesti - urin koji smrdi na amonijak mogao bi biti znak Trichomonas vaginalis, klamidije i gonoreje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.