MED MOŽE BITI IZUZETNO OPASAN PO NEKE LJUDE: Stručnjaci upozoravaju na OVE SIMPTOME!
Moguće posledice prirodnog leka, Foto: Profimedia

"ZLATNI NEKTAR"

MED MOŽE BITI IZUZETNO OPASAN PO NEKE LJUDE: Stručnjaci upozoravaju na OVE SIMPTOME!

"Zlatni nektar" provereno blagotvorno deluje na naš organizam, štiti od prehlada, jača imunitet, potpomaže varenje, ali da li je mudro stavljati ga na lice?

Objavljeno:

Savetima poznatih ličnosti često verujemo mnogo više nego stručnom mišljenju, a neretko i zdravom razumu.

U moru "prirodnih kozmetičkih preparata" koji garantuju lice bez bora, blistavu kožu i glatku poput stakla, sve češće se pojavljuju neki "sumnjivi" sastojci. Najuvrnutiji tretman za koji smo čuli jeste upotreba menstrualne krvi za podmlađivanje.

Naravno, postoje i neki starinski lekovi, biljke koje zahvaljujući hranljivim supstancama zaista pomažu održavanju lepe kože, uklanjaju akni, koji čiste lice i sl.

Med je jedna od namirnica koja se često nalazi u brojnim domaćim receptima za negu. "Zlatni nektar" provereno blagotvorno deluje na naš organizam, štiti od prehlada, jača imunitet, potpomaže varenje, ali da li je mudro stavljati ga na lice?

Med se često koristi u maskama za uklanjnje "mrtve" kože sa lica, problem sa kojim se gotovo svako od nas suočava u u zimskom periodu.

Med i njegovi derivati - saće i propolis - zaista se široko koriste u kozmetici i nude pomoć za suvu, usahlu i oštećenu. Međutim, postoji jedan problem, ova namirnica se smatra visoko alergenom, zbog čega se ne preporučuje svima.

"Med je kontraindikovan za astmatičare i nikako ne bi trebalo da ga koriste u preventivi od prehlada i drugih zapaljenskih procesa", objašnjava ruski kozmetičarka Venera Kajredinova.

"Spoljna upotreba meda nije ništa manje sigurna - naravno, ako govorimo o prirodnoj kozmetici ili domaćim receptima. Nanošenje na kožu može dovesti do ozbiljnih alergija - čak i ako ih ranije niste imali. Crvene fleke, perutanje i osip mogu se iznenada pojaviti na licu, šo je znak da svakako treba da odustanete od tretmana", kaže Kajredinova.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Mondo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.