BRZA PROMENA: Ako ovo stavljate na kosu, NEĆETE VEROVATI ŠTA ĆE SE DESITI
Čuvajte ulje u tamnoj posudi i na hladnom mestu do 12 meseci., Foto: Profimedia

BRZA PROMENA: Ako ovo stavljate na kosu, NEĆETE VEROVATI ŠTA ĆE SE DESITI

Ukus proizvoda je blago gorak, ali ako ga dodate salatama od povrća, glavnim jelima, onda se ova gorčina praktično ne oseća.

Objavljeno:

Nije tajna da za lepu i gustu kosu morate da unosite dovoljno zasićenih i nezasićenih masti iz hrane, kao i da u ishranu uvrstite hranu bogatu omega-3 i omega-6 masnim kiselinama koje se, inače, nalaze ne samo u ribi, već i u nekim biljnim uljima.

Stoga, ako niste u mogućnosti da jedete plodove mora i ribu svaki dan, pokušajte da dopunite dnevni unos omega-3 masnih kiselina koristeći alternativne izvore - biljna ulja.

Laneno ulje U pogledu količine omega-3, laneno ulje ima dvostruki sadržaj u odnosu na riblje ulje i druga biljna ulja: na primer, udeo omega-3 u lanenom ulju je više od 40%, dok maslinovo ulje sadrži samo 1%.

foto: Profimedia

Sastav Laneno ulje je takođe bogato raznim vitaminima: grupa B, vitamini A, F, E, cink, lecitin, magnezijum, kalijum, selen.

Laneno ulje se čuva u frižideru ne duže od mesec dana

Ukus proizvoda je blago gorak, ali ako ga dodate salatama od povrća, glavnim jelima, onda se ova gorčina praktično ne oseća.

Laneno ulje nije predmet toplotne obrade i zato se dodaje samo gotovim jelima

foto: Printscreen

Ulje konoplje Još jedna lekovita vrsta biljnog ulja sa visokim sadržajem masnih kiselina, uporediva sa ribljim uljem i poznatim sortama crvene ribe. Veruje se da je ovo jedino ulje koje telo 100% apsorbuje. Po izgledu, ulje konoplje ima svetlo zelenkastu nijansu, blago je kiselkastog mirisa. Iako se nekome može učiniti da proizvod nejasno podseća na ulje od orašastih plodova i suncokreta.

Može se koristiti u salatama, grickalicama i toplim jelima

foto: Profimedia

Čuvajte ulje u tamnoj posudi i na hladnom mestu do 12 meseci.

Ulje divljeg lana Ulje kameline, takođe se naziva i "lažni lan". Proizvod sadrži linolnu (14-22%), eikozadiensku (1-2%) polinezasićene masne kiseline omega-6, koje utiču ne samo na lepotu i zdravlje kose, već i na reproduktivni sistem žene, poboljšavaju funkciju jetre, sprečavaju rizik od artritisa i artroza.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.