OVO SU MESTA NA TELU GDE SE SKUPLJAJU BAKTERIJE: Proverite da li ih dobro PERETE, jako je VAŽNO!
Iako leđa dođu u dodir sa vodom za vreme tuširanja, ipak im treba posvetiti više pažnje, Foto: Profimedia

prestrašno

OVO SU MESTA NA TELU GDE SE SKUPLJAJU BAKTERIJE: Proverite da li ih dobro PERETE, jako je VAŽNO!

Razlog je taj što su ti delovi tela mnogo podložniji za stvaranje bakterija.

Objavljeno:

Svi smo dobro upoznati sa činjenicom da je za održavanje lične higijene najbitnije redovno tuširanje, pranje ruku, lica, kose…

Ipak, nekim delovima tela je potrebno posvetiti više pažnje nego drugim.

Razlog je taj što su ti delovi tela mnogo podložniji za stvaranje bakterija.

Leđa- Iako leđa dođu u dodir sa vodom za vreme tuširanja, ipak im treba posvetiti više pažnje. Barem tri puta nedeljno bi trebalo sunđerom prati leđa, kako bi se umanjile šanse za razvoj kožnih problema.

foto: Profimedia

Područje ispod nokta- U današnje vreme je važnije nego ikada održavati higijenu ruku. Međutim, mnogi zaboravljaju na područje ispod nokta, a ako to preskočite budite svesni da ste obavili samo pola posla. Ovo mesto je izuzetno pogodno za stvaranje bakterija, a možete dodatno da ga održite čistim tako što ćete ga očistiti štapićem za uši, koji ste prethodno potopili u mlaku vodu i nasapunjali.

Iza uha- Ovo područje je poznato po lučenju sebuma, što je idealno za razvoj bakterija, a ako se ne čisti svakodnevno može prouzrokovati neprijatan miris.

Pupak- Pupak je toplo, zaštićeno mesto idealno za razvoj bakterija i trebalo bi da ga perete svakodnevno štapićem za uši koji ste prethodno umočili u sapun i vodu.

foto: Profimedia

Jezik- Ljudi često misle samo na zube i desni kada se spominje dentalna higijena, ali zaboravljaju na jezik. Jezik je pun sitnih pukotina i izbočina, tako da je idealno mesto za život bakterija. Rezultat loše higijene jezika je loš zadah ali i propadanje zuba. Savet je da četkicom obavezno pređete po površini jezika kad perete zube.

Laktovi i pregibi na rukama- Iako ne obraćamo često pažnju na njih, ovi delovi tela su neretko prljavi zbog oslanjanja na njih. Ako ih ne čistite mogu da postanu smeštaj bakterijama i mogu da prouzrokuju mikro oštećenja na koži. Perite ih svakodnevno tokom tuširanja, ali budite temeljni.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.