LEČITE SE PREKO INTERNETA? Evo zašto je OPASNO da to RADITE, ne igrajte se više GLAVOM!
Briga o vlastitom zdravlju trebala bi uvek biti na vrhu liste prioriteta., Foto: Profimedia

AUUUU

LEČITE SE PREKO INTERNETA? Evo zašto je OPASNO da to RADITE, ne igrajte se više GLAVOM!

Donosimo vam tri zdravstvene greške koje žene čine češće nego muškarci.

Objavljeno:

Briga o vlastitom zdravlju trebala bi uvek biti na vrhu liste prioriteta.

foto: Profimedia

Redovni lekarski pregledi, vežbanje, zdrava ishrana i prepoznavanje simptoma bolesti od izuzetne su važnosti za naše zdravlje.

Gotovo svi to znamo, ali ipak i dalje grešimo kada kada je u pitanju naše zdravlje. Donosimo vam tri zdravstvene greške koje žene čine češće nego muškarci.

  • Ne shvatate ozbiljno zdravlje svoga srca

Mnoge žene smatraju da je srčani udar zdravstveni problem koji će pre zadesiti muškarce nego njih. Međutim, žene su takođe izložene velikom riziku od srčanog udara. Većinom smatraju da su premlade i ne pridodaju važnost simptomima koje osećaju čak i ako u porodici imaju osobe sa kardiovaskularnim problemima. Žene mlađe od 50 godina koje su primljene u bolnicu zbog simptoma srčanog udara imaju manje šanse za preživljavanje nego muškarci koji su zbog istih razloga primljeni u bolnicu, pokazalo je istraživanje provedeno u New England Journal Medicine.

foto: Profimedia
  • Telesnu težinu "kontrolišete" odećom

Retko koja žena ima volju za svakodnevnim merenjem pa najčešće težinu kontrolišete posmatrajući kako vam stoji određena odeća. Ovo je klasična ženska metoda kontrolisanja kilograma i u načelu nije loša, ali ako određeni zdravstveni problem od vas zaheva pravilno praćenje kilaže, onda ne pribegavajte varkama. To što vam omiljene farmerice stare nekoliko godina sjajno pristaju ne znači nužno da nemate pokoji kilogram viška koji na neki način utiče na vaše zdravlje.

  • Koristite samo internet za medicinsku dijagnozu

Kada osetimo neke čudne bolove ili primetimo neobične promene na vlastitom telu, većina nas prvo će pohitati na internet kako bismo ustanovili u čemu je problem. Često sami sebi postavimo dijagnozu na temelju informacija prikupljenih na internetu i smatramo da se možemo sami izlečiti. Prema podacima istraživačkog centra Pew, žene prednjače u ovoj navici. Bezazleni zdravstveni problem možda i možemo rešiti uz pomoć interneta, ali postavljanje dijagnoze bez stručnog mišljenja kada su u pitanju teži simptomi samo može stvoriti još veći problem.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.