PROVALJENO JE, OVO JE SVE ČEŠĆI SIMPTOM KOVIDA 19: Ove fotografije uslikali su zaraženi pacijenti! (FOTO)
Jedna od fotografija koje su uslikali zaraženi pacijenti, Foto: Printscreen

koronavirus

PROVALJENO JE, OVO JE SVE ČEŠĆI SIMPTOM KOVIDA 19: Ove fotografije uslikali su zaraženi pacijenti! (FOTO)

Zapalenje se obično pojavljuje posle nekoliko nedelja od infekcije

Objavljeno:

Sve češći simptom koji prijavljuju oboleli od kovida-19 jesu promene koži, kao i otekline na prstima. Crvene i ljubičasti plikovi obično se javljaju u periodu od četiri nedelje nakon infekcije koronom, a ispostavilo se i da temperatura utiče na njihovu pojavu.

"Postoji grupa pacijenata kod kojih, kada obole od kovida, dolazi do zapaljenja u nožnim prstima, koji postaju crveni i otečeni, a na kraju dobiju i ljubičastu boju. U većini slučajeva to traje oko 15 dana, ali imamo i slučajeve gde ovi simptomi traju po mesec ili dva", izjavio je dr Ester Friman.

foto: Printscreen

Tim istraživača "COVID Symptom Study" anketirao je 12.000 ljudi koji su imali osipe na koži (uključujući i ove promene na prstima ruku i nogu), kako bi utvrdili da li je reč o još jednom simptomu Kovida 19. Ispitanici su im poslali fotografije, a evo kako izgledaju prsti osoba obolelih od Kovida-19.

Takozvani "kovid prsti na rukama i nogama" spadaju u sve češći simptom zaraze korona virusom. Obično se javlja kod dece i mladih osoba sa nekim hroničnim oboljenjem, a kako je već rečeno, primećeno je da se manifestijue tek nakon nekoliko nedelja od infekcije korona virusom.

Ispitanici gorenavedene studije dodali su i da ove kvržice i prokene na koži mogu biti bolne, ali da najčešće ne svrbe, kao i da često izazivaju perutanje površinskih slojeva kože...

foto: Printscreen

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.