ŽENA (48) OTKRIVA DREVNI TURSKI RECEPT PROTIV BORA: Uz ovaj proizvod zauvek ćete imati mlado i prelepo lice!
Koža, Foto: Profimedia

MALA TAJNA VELIKIH MAJSTORA

ŽENA (48) OTKRIVA DREVNI TURSKI RECEPT PROTIV BORA: Uz ovaj proizvod zauvek ćete imati mlado i prelepo lice!

"Po njenoj preporuci našla sam čisto arganovo ulje, moram napomenuti da po Sarajevu ima raznih vrsta ovog ulja, ali su to najčešće neke mešavine. Ja sam našla čisto arganovo ulje po ceni od 34 KM količina 30ml", istakla je

Objavljeno: 14:55h

Jedna žena odlučila je da sa svima podeli stari turski recept za uklanjaje bora na licu i oko očiju, koji je njoj pomogao da postigne neverovatan rezultat! Prenosimo njeno pismo:

- Obraćam se onima koji žele da reše problem bora oko očiju. Naime, imam 48 godina i s vremenom bore na mom licu su postajale sve izraženije, čak mi se počelo događati i kada stavim puder da izgledam još lošije jer upadne u bore i delujem kao porculanska lutka.Taj problem mi je jako smetao i činilo mi se da nikada više neću biti lepa. Znam da moramo da starimo, ali teško sam se mirila sa tim da ću za koju godinu biti sva izmrežgana. Nisam imala novca za skupe tretmane, niti bih ikada učinila bilo kakvu estetsku korekciju, ali sam sigurno bila nezadovoljna izgledom, sve dok jednog dana nisam upoznalu Turkinju Fatmu iz Eskišehira.

Starija je od mene, a lice joj je bilo skroz glatko i čisto. Prelep ten. Dala sam joj kompliment i upitala je šta troši za lice, nakon čega mi je odgovorila da lice neguje vodom i čistim arganovim uljem, te da pokušam i sama, i da ću nakon 15 dana uvideti razliku.

Po njenoj preporuci našla sam čisto arganovo ulje, moram napomenuti da po Sarajevu ima raznih vrsta ovog ulja, ali su to najčešće neke mešavine. Ja sam našla čisto arganovo ulje po ceni od 34 KM količina 30ml.

Neću navoditi naziv brenda jer će ispasti da ih reklamiram, dakle, važno je da ulje bude čisto, a ne neka mešavina. Ujutro i naveče sam nakon umivanja nanosila ulje i nakon samo 7 dana sam osetila da mi je lice kao svila, a kako reče Fatma, nakon 15 dana sam uočila da bore nestaju.

Od susreta s Fatom je prošlo 4 meseca, moje lice izgleda prelepo i moram priznati da sam jako zadovoljna. One dublje bore nisu u potpunosti nestale, ali više nisu duboko urezane i imaju tendenciju da se smanje. Sada svako jutro i veče s radošću perem svoje lice, srećna jer sam konačno našla prirodni preparat koji mi je pomogao, a kojem je cena prihvatljiva. Preporučujem i vama da oprobate i garantujem dobre rezultate.

Lice
Lice foto: Profimedia

Zašto je arganovo ulje tako moćno?

Ulje argana dobija se iz plodova drveta argana (lat. Argania spinosa) koje raste u jugozapadnom Maroku. Ovo ulje je redak i dragocen proizvod koji Marokanke koriste u ritualima ulepšavanja već vekovima. Arganovo ulje se dobiva iz koštice koja se nalazi unutar njegovog ploda. Svaka se koštica ručno vadi i melje u gustu pastu iz koje se zatim cedi ulje. To je vrlo zahtevan i dugotrajan postupak što čini finalni proizvod jako vrednim (litra arganovog ulja je oko 100 evra).

Ovo je ulje najbolji saveznik zdravlja vaše kože, kose i noktiju. Arganove plodove obožavaju i koze…

Arganovo ulje je jedno od najmoćnijih anti-age ulja zahvaljujući svom sastavu u kojem se nalaze zasićene i nezasićene masne kiseline (linolna, alfa linolenska, oleinska), steroli, vitamin E, minerali i karotenoidi. Tokoferoli, poznatiji kao vitamin E, najvredniji su sastojak arganovog ulja. Ovom se vitaminu pripisuju snažna antioksidaciona svojstva. Nezamenjiv je u borbi protiv ožiljaka, ekcema i suvog vlasišta.

Drugi važan sastojak arganovog ulja su karoteni koji štite kožu od UV zračenja. Esencijalne masne kiseline iz arganovog ulja sprečavaju upalne procese na koži hidratizujući je i jačajući u isto vreme. Ulje argana ima visoki udeo skvalena, prirodnih spojeva koji štite od raka kože i slobodnih radikala te pomažu da smire iritiranu kožu. Ferulinska kiselina iz ulja argana vrlo je snažan stabilizator vitamina C i E pa ona udvostručuje njihovo delovanje. Sadrži i polifenole – prirodne spojeve iz biljaka koji imaju protivupalno i regenerativno delovanje na kožu.

Ovo ulje neguje i hidratizuje suvu kožu, pomaže kod dermatitisa i psorijaze te sprečava infekcije. Reguliše proizvodnju sebuma kod masne kože te održava prirodno izlučivanje ulja na zdravom nivou. Redovnom upotrebom koža prestaje preterano da se masti. Štiti kožu od alergija koje uzrokuju svrab i smiruje upalne procese koji dovode do nastanka akni. Podstiče obnovu stanica kože i popravlja njenu elastičnost istovremeno zaglađujući bore. Pomaže ublažiti upalne procese karakteristične za ekcem i psorijazu.

Primenjuje se i za negu kose – regeneriše kosu, hidrira je i sprečava nastanak ispucalih vrhova, podstiče rast kose. Zahvaljujući arganovom ulju vaša će kosa biti mekana, svilenkasta i sjajna. Arganovo ulje hrani vlasište i štiti od prhuti dubinski hidratizirajući korijen vlasi, piše “Kurir“.

Nokte čini čvrstima i zdravima, vraća im prirodni sjaj i sprečava njihovo pucanje.

Kako prepoznati pravo arganovo ulje?

Sve više firmi koristi popularni naziv arganovo ulje da bi prodale manje kvalitetne proizvode. Mnoga „arganova ulja“ su razređena ili nastala u laboratoriji u nekoj dalekoistočnoj zemlji. Ona sadrže samo mali udeo arganovog ulja dok je ostatak ambalaže popunjen sintetičkim sastojcima i štetnim hemikalijama.

Kako ćete znati je li ono što kupujete zaista arganovo ulje?

Na etiketi ovog proizvoda trebalo bi jasno da piše: „100% arganovo ulje“ ili „100% argania spinosa kernel oil“.

Čisto ulje argana trebalo bi imati blago orašast miris. Svilenkasto je i upija se u kosu i kožu u samo nekoliko minuta.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Svjetlodunjaluka/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.