SVE VREME STE POGREŠNO PRALI ZUBE? Pa da li je ovo moguće, nismo radili NIŠTA DOBRO!
Pranje zuba, Foto: Profimedia

pranje zuba

SVE VREME STE POGREŠNO PRALI ZUBE? Pa da li je ovo moguće, nismo radili NIŠTA DOBRO!

Zbog prevelike količine paste za zube, deca, ali i odrasli, mogli bi imati problema s konzumacijom viška fluora iz paste. - Fluora.

Objavljeno:

Stomatolog Gao Jye Teh, apsolvent King's Collegea u Londonu, objavio je video u kojem pokazuje da je količina zubne paste koja se često koristi u reklamama zapravo previše, prenosi Daily Mail.

Objasnio je kako većina ljudi misli da što više paste stave na četkicu, to će bolje oprati zube, ali to baš i nije tako. Za decu stariju od tri godine i odrasle dovoljna je količina jednog zrna graška, a onima mlađima potrebno je još manje.

Zbog prevelike količine paste za zube, deca, ali i odrasli, mogli bi imati problema s konzumacijom viška fluora iz paste. - Fluor, ako se unese u velikim količinama, može na zubima izazvati kozmetičko stanje poznato kao zubna fluoroza. Kozmetičke implikacije kreću se od blage promene boje do žutih i smeđih mrlja te očiglednih jamica na zubima - objasnio je Gao.

Upotreba manje količine paste može sprečiti da se to dogodi. Takođe, Gao otkriva kako ne bismo trebali da ispiramo usta nakon završetka četkanja, jer fluoru u pasti treba vremena da deluje. Vodicu za usta najbolje je koristiti u drugo doba dana, odvojeno od četkanja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Vecernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.