12 namirnica koje ne smete jesti pred spavanje ako želite miran san (FOTO) (GIF)
Foto: Thinkstock

Za lepše noći i bolja jutra

12 namirnica koje ne smete jesti pred spavanje ako želite miran san (FOTO) (GIF)

Ukoliko nikako ne možete da se naspavate, jedva ustajete i stalno se budite umorni krajnje je vrema da promenite ishranu
Objavljeno:

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Odabir idealnih namirnica za večeru i nije toliko lak kao što zvuči. Ukoliko imate problema sa nesanicom i po čitavu noć ne možete da zaspite već se prevrćete po krevetu možda bi trebalo da zaboravite na ove namirnice.

Niste se dovoljno naspavali? Ne brinite, posle ovoga - sigurno hoćete! (FOTO) (GIF)

Iako je većina ovih namirnica zdrava i dobra po vaš organizam, bolje je da ih jedete ujutru jer sadrže velike količine stimulansa koji razbuđuju pa zbog njih ne možete da zaspite.

Jutro je najopasnije za vaše zdravlje (FOTO) (GIF)

foto: giphy

12 namirnica koje bi trebalo da izbegavate uveče ako hoćete da se naspavate:

1. Alkohol

Alkohol pred spavanje nikako nije dobra ideja jer tako remetite san. Čak i ako zapite, to neće biti ni upola dobar san koji je potreban za normalno funkcionisanje organizma sledećeg dana.

foto: Profimedia

2. Čili

Pun je ugljenih hidrata i goji, pogotovo ako ga jedete ptred spavanje kada organizam miruje. Čili je težak za stomak pa ćete se zbog osećaja mučnine i težine prevrtati čitave noći po krevetu.

foto: giphy

3. Testenine

Testenina je jedna od omiljenih namirnica koju mnogi ljudi jedu za večeru. Mala količina je dovoljna da vas zasiti. Ipak ako je jedete kasno uveče možete se ozbiljno ugojiti jer je visokokalorična. Testeninu i to bilo koju vrstu bi trebalo izbegavati za večeru.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.