JASNI SIMPTOMI KOJI UPOZORAVAJU DA VAM JE TELO PUNO TOKSINA: Odmah proverite
Bitno je povezati se s našim telom kako bi bili u stanju čuti njegove znakove., Foto: Profimedia

ZDRAVLJE NA PRVOM MESTU

JASNI SIMPTOMI KOJI UPOZORAVAJU DA VAM JE TELO PUNO TOKSINA: Odmah proverite

Uravnoteženost je temelj svih nivoa našeg zdravlja. Naše je telo poput instrumenta koji svira – sve se temelji na balansu.

Objavljeno: 10:07h

Ako čitaš ovaj tekst možda imaš blagi osećaj da nešto nije kako bi trebalo da bude. Možda se ne osećaš tako dobro kao nekada ili hrana koja je zadovoljavala tvoje telo i punila ga energijom sada čini upravo suprotno.

Mnogi to pripisuju samo starenju, ali naše telo funkcioniše predobro da bi nam počelo davati do znanja da nešto nije u redu. Tek kada prestanemo slušati "šapate" našeg tela mogu se javiti pravi problemi.

Uravnoteženost je temelj svih nivoa našeg zdravlja. Naše je telo poput instrumenta koji svira – sve se temelji na balansu. Dnevni okidači stresa poput toksina, nepravilne ishrane, nedovoljnog spavanja i negativnog stava prema poslu ili osobama nam stoje na putu u postizanju ravnoteže bacaju nas u toksični vrtlog. Bitno je povezati se s našim telom kako bi bili u stanju čuti njegove znakove.

Evo nekoliko pokazatelja da u našem organizmu ima dosta toksina koje možeš početi slušati već danas:

Često te muči nadutost

Naša tela treba da izbace otpad svaki dan. To uključuje pražnjenje creva barem jednom dnevno. Ako ne otpuštaš otpad iz svog tela, toksini se vraćaju u krvotok i mogu napraviti "haos".

Savet: Ako imaš problema sa stolicom pokušaj da pijem više vode, vežbaj, uzimaj neki kvalitetni probiotik ili biljni čaj.

Imaš loš zadah

Loš zadah nije samo nešto što ti kvari večernji dejt, on može ukazati i na to da si puna toksina. Može nastati zbog bakterija u ustima koje otpuštaju mirise. Također, naslućuje kako tvoja jetra i creva imaju problem s eliminacijom toksina.

Savet: Počni da koristiš čistač za jezik kako bi eliminirala bakterije koje prekrivaju tvoj jezik. Uzimaj sveže začinsko bilje poput peršuna ili korijandera koji su fantastični za detoksikaciju jetre.

Smetaju ti mirisi

Ako imaš snažne reakcije na mirise kao što su parfemi ili dim, možda ti to uzrokuju toksini u tvojem telu. Često postajemo preosetljivi na spoljne mirise ako naša jetra ima problem s eliminisanjem različitih toksina iz našeg tela. Kad su putevi detoksikacije zatvoreni, naša tela i osećaji postaju izoštreni i mogu izazvati reakcije poput glavobolje i mučnine.

Savet: Pomozi svojoj jetri začinskim biljem poput mlečnog čička i maslačkovog korena koje možeš konzumirati u obliku čaja.

Višak kilograma se ne topi jednostavno

Postoje mnogi razlozi za otpor gubljenju težine. ‘Poludeli’ hormoni, nepravilna ishrana, a već pogađaš, i toksini su jedan od njih. Toksini poput dioksina, PCB-a, i mnogi pesticidi su lipofilni što znači da se u našim telima pohranjuju masnim stanicama. Kada je telo njima preopterećeno može biti nemoguće odbaciti tu dodatnu težinu.

Savet: Ključno je pobrinuti se da telo na pravilan način izbacuje toksine. To znači poboljšati prirodnu sposobnost tela da to učini i pronađe ravnotežu. Neki siguran način čišćenja ili detoksikacije može pomoći, ali smanjivanje izloženosti toksinima je izrazito važno. Odaberi čistu, organsku hranu kad god je to moguće i pobrini se da se dobro oznojiš, obaviš veliku nuždu, hidriraš i kvalitetno dišeš svaki dan.

Bonus video:

(Espreso/Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.