OVU PROMENU NA KOŽI NIKAKO NEMOJTE DA IGNORIŠETE! Može da znači da imate DIJABETES
Ovo je u velikom broju slučajeva prvi simptom dijabetesa., Foto: Printscreen

Zdravlje

OVU PROMENU NA KOŽI NIKAKO NEMOJTE DA IGNORIŠETE! Može da znači da imate DIJABETES

Ova promena na koži se najčešće javlja na prevojima tela ili vratu

Objavljeno:

Kad telo ne proizvodi dovoljno hormona insulina razvija se dijabetes tipa 2. Simptomi koji ukazuju na ovo stanje su, između ostalog, osećaj velikog umora, problemi sa bešikom i čest odlazak u toalet, kao i rane koje sporo zarastaju.

Najvažnije je ovu bolest primetiti na vreme kako bi se kontolisala na pravi način i sprečile ozbiljne posedice. Prvi simptom koji signalizira da telu prijeti razvoj dijabetesa tipa 2 javlja se na koži, zaključili su lekari. Ovaj znak mnogi ignorišu, a upravo on može znatno da pomogne u kontrolisanu ovog stanja.

Ukoliko na telu počnu da se razvijaju tamni pečati, bilo bi dobro posetiti lekara. Kod 90 posto pacijenata koji boluju od dijabetesa zabeležen su promene na koži u pogledu tamnijih, crvenih do bordo, pečata koji svrbe i iritiraju. Ova promena na koži se najčešće javlja na prevojima tela ili vratu.

- Ovo je u velikom broju slučajeva prvi simptom dijabetesa. Obično se pojavljuje na delovima tela kao što je pazuh, prepone, između prstiju na rukama ili nogama, ali se može javiti i na vratu. Ukoliko primetite ovakvu promenu na koži koja traje danima bilo bi dobro proveriti zdravstveno stanje - upozorava doktor Majk.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Republika.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.