STAVILA SAM OVU NAMIRNICU NA MASNO TKIVO KOD OKA: Ovo me je SPASILO, svi ga imaju u kući!
Naslage holesterola ispod očijiu, Foto: Profimedia

ne može da škodi

STAVILA SAM OVU NAMIRNICU NA MASNO TKIVO KOD OKA: Ovo me je SPASILO, svi ga imaju u kući!

Zbog osetljivosti područja na kojem nastaju, naslage holesterola nije preporučljivo uklanjati putem operacije

Objavljeno:

Naslage holesterola oko očiju nastaju kao male izrasline, nalik sitnim žućkastim prištićima, ali mogu narasti i ostati na mestima na kojima su se pojavile. Po sastavu su to zapravo nakupine masnoća koje mogu biti mekane ili čvrste.

Zbog osetljivosti područja na kojem nastaju, naslage holesterola nije preporučljivo uklanjati putem operacije jer može dovesti do većih ožiljaka koji su jednako neugodni ako su vaši problemi estetske prirode. Lasersko uklanjanje je jedna od manje riskantnih metoda, ali i dalje je moguć nastanak ožiljaka.

Ako su naslage holesterola rezultat određenog zdravstvenog stanja, preporučljivo je pre svega adresirati problem zbog kojeg su nakupine uopće nastale. Primjerice, prilagođavanje prehrane ako se radi o visokom holesterolu, dijabetesu i sl.

Postoje mnogi prirodni načini za uklanjanje holesterola, a neki od njih su:

Beli luk– zdrobite ga kako biste dobili pastu i nanesite je na zahvaćeno područje. Pastu prekrite gazom ili zatvorite oči da izbegnete peckanje i suze. Nakon 10-15 minuta pastu operite mlakom vodom i postupak ponavljajte svaki dan, nekoliko dana.

Jabukovo sirće – umočite pamučnu vaticu i prislonite je na zahvaćeno područje, držite vaticu na mestu 30-ak minuta, a zatim isperite područje mlakom vodom. Ponavljajte postupak nekoliko puta dnevno.

Ricinusovo ulje – štapićem za uši nanesite malo ulja direktno na naslage holesterola i umasirajte u kožu. Zatim ponovno nanesite ulje bez masiranja i ostavite preko noći, a ujutro operite područje. Ponavljajte svakodnevno za najbolje rezultate.

Kora od banane – odrežite mali komad kore od banane i prislonite unutrnašji deo kore direktno na zahvaćeno područje. Koru osigurajte i ostavite na mjestu preko noći te ujutro operite područje mlakom vodom. Svakodnevno ponavljajte postupak.

Zdrava i uravnotežena ishrana te dovoljan unos vitamina C i omega 3 masnih kiselina pomoći će u borbi protiv holesterola, dok će enzimi u voću i povrću delovati povoljno na sam uzrok.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novi ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.