Koliko god da se POKRIVATE, STOPALA su vam LEDENA? Evo kako da REŠITE taj PROBLEM jednom zauvek
Rešenje za hladna stopala, Foto: Profimedia

REŠENJE

Koliko god da se POKRIVATE, STOPALA su vam LEDENA? Evo kako da REŠITE taj PROBLEM jednom zauvek

Tuširajte noge naizmenično toplom i hladnom vodom, takođe je odlično za cirkulaciju

Objavljeno: 28.09.2020. 23:30h
  • 5

Mnogobrojna ispitivanja pokazala su da, pored toga što do ovoga može doći zbog neadekvatne obuće tokom hladnih dana, na ovaj problem može uticati i prekomerno sedenje, preterivanje sa pušenjem i alkoholom, stres, a može se javiti i u periodu ovulacije.

Problem hladnih stopala najviše se primećuje i smeta pre nego što žena treba da utone u san. Koliko god se pokrivala, stopala mogu ostati ledena, što dovodi do osećaja jeze u celom telu i teško je zaspati. Uglavnom žena zaspi tek nakon što ustane i obuje čarape.

foto: Profimedia

Ako imate problem sa hladnim stopalima, potrudite se da se više krećete, ne računajući kretanje u kući. Uveče, pre nego što krenete na spavanje, pokušajte da poboljšate cirkulaciju u donjem delu nogu, spustite oklagiju na pod i pokrećite je stopalima napred-nazad, ovo je odlično i za cirkulaciju i za masažu stopala.

Tuširajte noge naizmenično toplom i hladnom vodom, takođe je odlično za cirkulaciju.

foto: Profimedia

Pokušajte da uočite kada vam se javlja ovaj problem kako biste možda utvrdile uzrok koji može biti bezazlen, hladno vreme, loša obuća, period ovulacije, ali može ukazivati i na to da imate neki zdravstveni problem.

Ukoliko konstantno imate problem hladnih stopala, najbolje bi bilo da se obratite lekaru kako biste rešili problem i otkrili na šta vas to upozorava organizam.

Bonus video:

(Espreso.rs / Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media