Posle ovoga ćete dobro razmisliti pre izbeljivanja! Zašto zubi postaju žućkasti? (FOTO)
Foto: Profimedia

NIJE NEREDOVNO PRANJE

Posle ovoga ćete dobro razmisliti pre izbeljivanja! Zašto zubi postaju žućkasti? (FOTO)

Biserno bela boja zuba prirodno ne postoji jer tokom odrastanja oni dobijaju žićkastu nijansu što je potpuno prirodno i ne znači da je nezdravo
Objavljeno:

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Snežno beli zubi izgledaju lepo, ali to ne znači da su zdraviji od onih žućkaste nijanse. Osim spoljašnjih činilaca koji utiču na žućkastu boju zuba poput hrane, postoje i oni izazvani unutrašnjim procesima.

Šta najviše oštećuje zube, a nisu slatkiši? (FOTO)

Tokom odrastanja menja se struktura dentina, čvrstog tkiva od kog se sastoji većina zuba. Kako starite, smanjuje se dotok krvi u to tkivo pa zubi postaju žuti, ali ne i manje zdravi.

Čistite zube koncem? To vam može naneti više štete nego koristi! (FOTO)

foto: Thinkstock

Gubitak bele boje je potpuno prirodan, a mnoga istraživanja pokazala su da su žuti zubi zapravo jači i zdraviji od belih zuba. Izrazito (prirodno) beli zubi mogu upućivati na višak fluorida u organizmu zbog kog dolazi do dentalne fluoroze ili na manjak kalcijuma.

foto: Shutterstock

Zubi prirodno nisu beli, a najzdraviji i najjači zubi prirodno su žućkaste nijanse. Nijansa zavisi od boje dentina i debljine i prozirnosti gleđi. Dentin može biti jako žut, a ako je gleđ tanka onda će zubi imati jaču žutu nijansu.

foto: Profimedia

(Espreso.co.rs / Izvor: zadovoljnadnevnik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.