KAŽU DA REN ZLATA VREDI! U Rusiji je NEZAMENLJIV, ON JE I HRANA I LEK!
U Rusiji se oslanjanu na lekovita svojstva ove biljke, Foto: Printscreen

PRIRODNI LEK

KAŽU DA REN ZLATA VREDI! U Rusiji je NEZAMENLJIV, ON JE I HRANA I LEK!

Svakodnevno unošenje umerene količine rena pomoći će vam da vaš respiratorni sistem bude zdrav, ali i doneti niz drugih pogodnosti

Objavljeno:

Sa dolaskom jeseni i hladnijeg vremena kreću respiratorne infekcije, a ono što možemo da uradimo jeste da podignemo svoj imuni sistem na najviši nivo.

U Srbiji se ren još uvek ne koristi onoliko koliko bi trebalo kao što se koristi u Rusiji gde se odavno oslanjaju na lekovita svojstva ova začinske biljke.

Njegova uloga u ishrani sastoji se prvenstveno u tome da nadraži sluzokožu želuca, koja onda pojačava lučnje kiseline i žuči, a samim tim i poboljšava opšte stanje organizma.

Ren sadrži jedinjenje zvano sinigrin, prirodni antibiotik koji se efikasno bori protiv respiratornih problema, a posebno sinusitisa.

Šta sadrži?

Koren rena ima skoro pet puta više vitamina C nego limun i pomorandža. Sadrži i ugljene hidrate, belančevine, masti, eterična ulja, mineralne soli i fintocide, to jest prirodne antibiotike.

Ima oštar miris i ljut ukus, pa ga je dovoljno upotrebiti u sasvim maloj količini.

Svakodnevno unošenje umerene količine rena pomoći će vam da vaš respiratorni sistem bude zdrav, ali i doneti niz drugih pogodnosti. Njegova uloga u ishrani sastoji se prvenstveno u tome da nadraži sluzokožu želuca, koja onda pojačava lučnje kiseline i žuči, a samim tim i poboljšava opšte stanje organizma.

foto: Printscreen/Youtube

Ren pomaže u borbi protiv upala

Siniring koji se nalazi u renu blokira komponente imunološkog sistema koji uzrokuju upale, a takođe pomaže u borbi proziv opasnih slobodnih radikala koji štete zdravlju ćelija.

Istraživanja pokazuju da je dobar i kod infekcija urinarnog trakta.

Važno je da ne krenete sa unošenjem rena ođednom u velikim količinama, posebno ukoliko ga niste ranije jeli. Ono što je takođe važno jeste da ukoliko imate problema sa varenjem budete oprezni sa renom i vidite kako vam prija jer on može iritirati stomak.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Magazin Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.