PAZI S ČIME SPAVAŠ! Izbegavajte da držite ovaj predmet pored glave dok SPAVATE, može da EKSPLODIRA usred NOĆI!
Pazite kad spavate da Vam ova stvar nije blizu glave, Foto: Pixabay

SAVET

PAZI S ČIME SPAVAŠ! Izbegavajte da držite ovaj predmet pored glave dok SPAVATE, može da EKSPLODIRA usred NOĆI!

Begović dodaje da su to sporadični slučajevi kojih ima dva do tri puta godišnje ali i da je pre nekoliko meseci dvogodišnje dete primljeno zbog udara struje i da je ono i dalje u lošem stanju i da se nalazi u komi

Objavljeno:

Ovih dana društvenim mrežama kruži objava i upozorenje roditelja petnaestogodišnjeg dečaka iz Kalifornije, koji je zaspao dok je punio prenosni punjač telefona. Probudila ga je eksplozija, koja ga je oborila na pod, a i krevet mu je bio u plamenu. Kao posledica, ostale su mu opekotine drugog stepena na leđima i levoj ruci koje su mu bukvalno "rastopile" sloj kože, i prouzrokovale velike plikove. I to nije usamljen slučaj. Koliko je opasno spavanje pored električnih uredjaja i koliko ozbiljne posledice naizgled bezazleni mali kućni aparati, ukoliko dođe do kuršlusa, mogu da ostave na nas?

Doktor Ninoslav Begović navodi da se nesreće dešavaju u svakakvim okolnostima, ali da povrede kad pukne punjač mogu da budu ozbiljne i da treba akd god je to moguće izbegavati spavanje pored utičnica.

Navodi da, ukoliko se desi nesreća ove vrste, roditelji treba da odreaduju brzo i da ne stavlajju ništa na opekotinu osim hladne vode ili leda, i da se potom upute u ustanovu gde može da se pacijentu pruži prva pomoć.

Begović dodaje da su to sporadični slučajevi kojih ima dva do tri puta godišnje ali i da je pre nekoliko meseci dvogodišnje dete primljeno zbog udara struje i da je ono i dalje u lošem stanju i da se nalazi u komi.

Što se tiče trenda slikanja selfija na lokomotivama, Begović navodi da su povrede koje mogu da se zadobiju strujnim udarom od lokomotive izuzetno opasne jer su dubokog stepena i zahvataju veliki procenat kože koje zahtevaju ozbiljan pristup. Obično ti pacijenti završe sa amputacijom ili preminu od posledica strujnog udara.

Treba da se smanji rizik i treba da budu pod kontrolom što je više moguće kako bi se izbegle ovakve povrede, smatra Begović, jer to nije samo površinska opekotina već opekotinska bolest koja kasnije ostavlja velike posledice.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/B92.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.