PLATNENE MASKE SLUŽE KAO ŠTIT OD KORONE: Lekari kažu da su ODLIČNA ZAŠTITA, ali samo ako se ovako KORISTE!
Maske moramo redovno prati i čistiti ih od bacila, posebno ako su one platnene i želimo da budu učinkovite i da štite od korona virusa., Foto: Printscreen

MASKE

PLATNENE MASKE SLUŽE KAO ŠTIT OD KORONE: Lekari kažu da su ODLIČNA ZAŠTITA, ali samo ako se ovako KORISTE!

Donosimo vam smernice kako da pravilno čistite pamučne maske, koje je preporučio američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti CDC

Objavljeno:

Lekari su potvrdili da platnene maske takođe mogu da zaštite od korona virusa, ali se one moraju ispravno održavati i čistiti kako bi bile korisne, uveravaju stručnjaci.

Maske moramo redovno prati i čistiti ih od bacila, posebno ako su one platnene i želimo da budu učinkovite i da štite od korona virusa.

Donosimo vam smernice kako da pravilno čistite pamučne maske, koje je preporučio američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti CDC.

Kako očistiti nošenu masku?

U mašini masku možete oprati zajedno sa drugim vešom. Potrebno je samo da prilikom pranja koristite uobičajeni deterdžent za pranje, na najvišoj mogućoj temperaturi vode koja odgovara materijalu koji se pere.

Prilikom ručnog pranja potrebno je proveriti da li je izbeljivač koji koristite namenjen dezinfekciji. Naime, pojedini proizvodi za izbeljivanje, poput onih dizajniranih za sigurnu upotrebu na obojenoj odeći nisu prikladni za dezinfekciju.

Kako osušiti masku?

Ukoliko masku sušite u mašini za sušenje veša, koristite najvišu temperaturu i ostavite maske u mašini dok se potpuno ne osuše.

Sa druge strane, ukoliko maske sušite na sunčevoj svetlosti napolju, položite ih i ostavite da se potpuno osuše. Ako je moguće, ostavite maske da se suše direktno na sunčevom svetlu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Magazin novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.