Svi ga volimo, a može biti fatalan: Evo koliko je opasan za organizam! (FOTO)

UMERENE KOLIČINE SU ZDRAVIJE

Svi ga volimo, a može biti fatalan: Evo koliko je opasan za organizam! (FOTO)

Organizmu je potrebna energija pa ga morate na vrema hraniti odgovarajućim namirnicama
Objavljeno:

Zvuči skoro neverovatno da nešto slatko i lepo u ustima zapravo može biti opasno po zdravlje. Deca, odrasli, stari svi vole slatkiše ali tokom jela retko ko se zapita šta to malo slasti zapravo radi organizmu. Ne treba vam lek za dijabetes, već ga imate u kući s ova dva sastojka! (FOTO) Dnevni unos šećera treba da bude 5 procenata energije koja je osobi potrebna što znači 25 grama za žene i 35 grama šećera za muškarce.

Šećer izaziva zavisnost isto kao što je izazivaju nikotin ili droge, prekomernim unosom može doći do ozbiljnih zdravstvenih tegoba. 10 simptoma dijabetesa koje ni u ludilu ne bi trebalo da ignorišete! (FOTO) Oboljenja koja mogu nastati zbog neumerene konzumacije su različite vrste kancerogenih oboljenja, demenencija, ciroza jetre, srčani i moždani udar, takođe stalnom mkonzumacijom šećera dolazi do velikih promena nivoa šećera u krvi što izaziva umor, povećani stres, teže koncentrisanje.
Šećer remeti ravnotežu u mozgu, smanjuje spontani osećaj zadovoljstva i stvara jaku, često i kompulzivnu zavisnost. DOBRO PAZITE ŠTA JEDETE: Da li u voću zaista ima tako malo šećera? (FOTO) On se ne nalazi samo u slatkišima odnosno u namirnicama u kojima ga očekujete, nalazi se i u voću, pojedinim vrstama slanih jela, voćnim pićima, alkoholu, mleku, cerealijama, testima i testeninama. Nalazi se zapravo svuda oko nas, čak i mnogo namirnica za koje ljudi misle da su povrće sadrže šećer jer zapravo pripadaju voću.
Potreba za slatkim se stvara iz navike i prelazi u neki oblik zavisnosti, a može izazvati dijabetes, astmu i promene raspoloženja.
Kao što je prekomerni unos šećera u organizam štetan tako je i prestanak unosa šećera opasan po zdravlje. Prirodni šećeri u voću, povrću i mleku su neophodni za pravilno funkcionisanje čoveka. Ljudsko organizam ne pravi razliku između prirodnih i veštačkih šećera pa ukoliko ne jedete voće, mlečne proizvode i povrće možete jesti slatkiše u umerenim količinama. Slatkiši više goje i ne sadrže vitamine i minerale pa je uvek bolji izbor prirodniji šećer.
Organizam iz šećera uzima energiju pa ga je neophodno konzumirati ali u umerenim količinama. (Dragana Vulović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.