IZBACITE MOKRAĆNU KISELINU IZ TELA, izlečite giht: 3 narodna leka koja provereno deluju!
Nakupljanje mokraćne kiseline može prouzrokovati bolu u zglobovima, Foto: Profimedia

PRIRODNI LEK

IZBACITE MOKRAĆNU KISELINU IZ TELA, izlečite giht: 3 narodna leka koja provereno deluju!

Kada bubrezi ne rade dobro svoj posao i ne mogu da uklone svu mokraćnu kiselinu iz organizma, ona se kristalizuje i taloži oko zglobova

Objavljeno:

Reagujte na vreme, koristite narodne lekove i rešite probleme gihta.

Nakupljanje mokraćne kiseline može prouzrokovati bolu zglobovima, pa čak i giht. Donosimo vam nekoliko saveta za uklanjanje mokraćne kiseline iz tela.

Giht je inflamatorni oblik artritisa koji dolazi na paroksizmalni oblik u obliku crvenila, oticanja zglobova i bolova. Ponekad je čak i vrlo bolno kretanje, oseća se ukočenost i otok tela. Čest uzrok gihta je višak mokraćne kiseline u organizmu.

Kada bubrezi ne rade dobro svoj posao i ne mogu da uklone svu mokraćnu kiselinu iz organizma, ona se kristalizuje i taloži oko zglobova. To dovodi do početka upalnog procesa. Kako ukloniti mokraćnu kiselinu iz telo?

Osobe koje imaju višak mokraćne kiseline u telu, moraju promeniti način ishrane. Hrana mora biti bazirana na svežem voću i povrću. Morski plodovi, meso, alkohol i prerađeni šećeri dovode do povećanja mokraćne kiseline u telu.

Ne zaboravite da pijete što više vode. Dobro je konzumirati i prirodne sokove, ali i biljne čajeve.

Ovo su najefikasniji lekovi za uklanjanje mokraćne kiseline iz tela.

Soda bikarbona

Pomešajte pola kašičice soda bikarbone i čašu vode. Popijte ovo jednom dnevno. Ako imate giht, pijte jednu celu kašičicu soda bikarbone rastvorene u čaši sveže vode.

Limunada

Limunada alkalizuje organizam i pomaže pri izbegavanju mnogih zdravstvenih problema, uključujući giht. Svako jutro na prazan želudac, pre doručka popijte 200 ml tople vode, pomešane sa sokom od pola limuna.

foto: Shutterstock

Jabukovo sirće

Jabukovo sirće deluje slično kao limunada. Pomaže pri stvaranju alkalnog okruženja u telu. Razblažite kašiku sirćeta u 200 ml vode i pijte 2 puta dnevno, jednu čašu pre ručka, a drugu pre večere.

Namirnice koje uklanjaju višak mokraćne kiseline:

  • Kurkuma
  • Ananas
  • Semenke lana

(Espreso.co.rs / svjetlo-dunjaluka.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.