ZA BOLJU EREKCIJU I ZDRAVIJI POLNI ORGAN: Ovih 18 namernica muškarci MORAJU da jedu!
Foto: Giphy

otkrivamo

ZA BOLJU EREKCIJU I ZDRAVIJI POLNI ORGAN: Ovih 18 namernica muškarci MORAJU da jedu!

Pored toga dokazano je da sveže povrće popravlja kvalitet sperme, a muškarci koji konzumiraju dosta paradajza, imaju za 8 do 10 procenata kvalitetniju spermu

Objavljeno:

Muškarci koji jedu 10 porcija paradajza nedeljno, imaju za 18 procenata manje šanse za rak prostate.

Spanać

Spanać povećava cirkulaciju, najviše zbog toga što je bogat magnezijumom, mineralom koji smanjuje upalne procese u krvnim sudovima. Unapređujući protok krvi u ekstremitetima, baš poput vijagre, povećaćete uzbuđenje i učiniti seks ugodnijim. Kafa Studija sa Univerziteta Teksas je otkrila da muškarci koji piju između 85 i 179 miligrama kafe dnevno, imaju za 42 procenta manje šanse za razvoj erektilne disfunkcije.

Banane

Ako želite postojanu i snažnu erekciju, navalite na banane, jer je bogata kalijumom, koji je svrstava u idealne namirnice za kardiovaskularno zdravlje i cirkulaciju. Kalijum drži nivo natrijuma pod kontrolom zaustavljajući nagli skok krvnog pritiska, a samim tim sprečava srčane probleme.

foto: Printscreen

Paradajz

Muškarci koji jedu 10 porcija paradajza nedeljno, imaju za 18 procenata manje šanse za rak prostate. U paradajzu se nalazi antioksidant likopen koji se bori protiv raznih toksina koji uzrokuju oštećenja ćelija u organizmu, navodi se u studiji magazina Cancer Epidemiology, Biomarkers and Preention. Pored toga dokazano je da sveže povrće popravlja kvalitet sperme, a muškarci koji konzumiraju dosta paradajza, imaju za 8 do 10 procenata kvalitetniju spermu.

Ljuti sos

Nedavni rezultati iz Francuske su pokazali da začinjena hrana podiže nivo testosterona u telu. Istraživanje je obavljeno na 114 muškaraca, a rezultati su pokazali jasnu vezu između konzumiranja ljutog sosa i visokog nivoa testosterona. Stručnjaci smatraju da je glavni "krivac" za te brojke kapsaicin, sastojak koji se može pronaći u čili papričici.

Lubenica

Lubenica je najveći izvor amino kiseline L-citrulin koja ima pozitivan uticaj na erekciju. Kada se ova amino-kiselina nađe u telu dolazi do stimulacije proizvodnje azot-monoksida koji popravlja cirkulaciju krvi.

foto: Pixabay

Đumbir

Ova super biljka je još jedna u nizu koja popravlja protok krvi u arterijama. Uz pomoć đumbira popravićete rad srca, povećaćete nivo testosterona i pokretljivost sperme.

Nar

Sok od nara je bogat antioksidantima koji popravljaju protok krvi, što automatski označava i bolju erekciju. Zbog brojnih zdravih sastojaka nar unapređuje dugotrajnost erekcije, a samim tim i seksualnog odnosa.

Zeleni čaj

Zeleni čaj u sebi ima komponentu katehin koja se pokazala kao odlična u eliminisanju masnih naslaga i ubrzavanju rada jetre, a kao „posledica“ se javlja pretvaranja masti u energiju. Takođe ima svojstva da ubrza protok krvi u genitalijama, što se pozitivno odražava na seksualnu uzbuđenost.

Tamna čokolada

Postoji razlog zašto se čokolada poklanja pre gužvanja čaršava. Kakao podiže nivo serotonina (hormona sreće) koji smanjuje nivo stresa i pomaže kod ostvarivanja orgazma.

Ovsena kaša

Ova popularna žitarica koja se uglavnom jede za doručak bogata je L-argininom, aminokiselinom koja se koristi u lečenju erektilne disfunkcije. Uz to žitarice smanjuju nivo holesterola, a upravo veliki procenti holesterola dovode do ateroskleroze, bolesti mišićnih arterija koja smanjuje protok krvi.

foto: Profimedia

Pinjoli

Ovi slasni orašasti plodovi su bogati cinkom, a dokazano je da ljudi sa viškom cinka u telu imaju veću seksualnu želju. Takođe, dobar su izvor magnezijuma koji podiže nivo testosterona i održava spermu zdravom i pokretljivom.

Trešnja

Ovaj prirodni izvor šećera je pravi saveznik za vaš seksualni život. Trešnje su bogate antocijaninima, hemikalijama koje se nalaze u biljkama i koje eliminišu plak iz arterija. To ima direktan efekat na protok krvi ispod pojasa. Jedna porcija trešanja sadrži 100 kalorija, obilje vitamina B i flavonoida korisnih u borbi protiv kancera.

Vino

Ako želite da podignete svoj libido i eliminišete tremu, najbolji izbor je čaša crnog vina. Božansko piće je puno kvercetina, komponente koje blokira enzime i unapređuje rad testosterona. Zbog brojnih antioksidanata vino pozitivno deluje na širenje arterija, posebno oko genitalne regije što će povećati seksualnu uzbuđenost.

Losos

Opšte je poznato da je riba izuzetno bogata omega-3 masnim kiselinama, pa je stoga losos pravi izbor za vas. Ova vrsta ribe ne samo da će pozitivno uticati na vaše srce, već će povećati rast dopamina u mozgu. Taj nalet dopamina popravlja cirkulaciju, ali i čini ljude opuštenijim i bližim svojim partnerima, što će seks učiniti zabavnijim.

foto: Profimedia

Brazilski orasi

U brazilskom orahu se nalazi mineral selen koji je veoma važan za dobro hormonsko zdravlje ljudi. Studije su pokazale da muškarci sa manje testosterona koji pate od neplodnosti imaju značajno manje procente selena u telu u odnosu na muškarce, koji nemaju problema sa plodnošću. Iste statistike su pokazale da dodatni unos minerala selena može da poveća plodnost kod muškaraca za neverovatnih 56 procenata.

Krompir

Krompir je odličan izvor kalijuma. Ovaj nutrijent čini krvotok zdravim, a od toga će imati koristi i vaš seksualni život.

Šargarepa

Studija magazina "Fertility and Sterility" analizirala je efekte različitih biljaka na spermu. Najbolju prosečnu ocenu je dobila šargarepa, jer povećava broj spermatozoida kao i njihovu pokretljivost. Muškarci koji jedu šargarepu redovno uvećavaju protok sperme između 6,5 i 8 procenata.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.