KORONAVIRUS MOŽE DA SE SAKRIJE U OVOM DELU TELA! Naučnici su upravo objavili NEVEROVATAN podatak
Novo otkriće znači da su otolaringolozi, koji su možda bili opušteniji prilikom pregleda svojih pacijenata, pod direktnim rizikom da uhvate virus, Foto: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS, Ilustracija

koronavirus

KORONAVIRUS MOŽE DA SE SAKRIJE U OVOM DELU TELA! Naučnici su upravo objavili NEVEROVATAN podatak

Možda postoje značajne razlike između umiranja od COVID-19 i umiranja sa COVID-19

Objavljeno:

Istraživači sa Univerziteta Džon Hopkins otkrili su koronavirus SARS-CoV-2 koji uzrokuje da se Covid-19 sakrio na neočekivanom mestu - unutar i iza ljudskog uha.

Tim otorinolaringologa i patologa otkrio je da se koronavirus može udobno smjestiti u srednjem uhu i mastoidnoj regiji glave iza uha, koji sadrži nekoliko šupljih prostora za koje se vjeruje da ih ublažavaju od traume i štite srednje i unutrašnje uho.

Lekari su obduktovali tri pacijenta koji su pozitivno testirani na koronavirus i bili simptomatski za Covid-19 pre smrti. Primetili su da može biti mnogo drugih faktora i komorbiditeta koji utiču na kolonizaciju mastoida i srednjeg uha koronavirusom, a oni se mogu razlikovati kod živog domaćina.

Možda postoje značajne razlike između umiranja od COVID-19 i umiranja sa COVID-19,“ rekli su oni.

Novo otkriće znači da su otolaringolozi, koji su možda bili opušteniji prilikom pregleda svojih pacijenata, pod direktnim rizikom da uhvate virus.

Studija istraživačkog obdukcijskog programa bolnice JH trajala je šest meseci i objavljena je 23. jula.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.