STAVITE KOMAD CRNOG LUKA NA ZUB: Evo šta će vam se dogoditi ZA 15 MINUTA, NEVEROVATNO JE!
Luk čini čuda protiv zubobolje, Foto: Stock Shutterstock

MORATE DA PROBATE!

STAVITE KOMAD CRNOG LUKA NA ZUB: Evo šta će vam se dogoditi ZA 15 MINUTA, NEVEROVATNO JE!

Luk sadrži antiseptička i antiupalna svojstva

Objavljeno:

Svako voli luk u salati, sosovima i naravno uz grilovanu hranu, ali da li ste znali koja zdravstvena svojstva zapravo sadrži? Ne samo da je odličan za zdravlje, luk se može koristiti na mnoge načine kao prirodni lek.

Možda niste znali, ali luk je odličan lek za zubne probleme. On može da izleči zubobolju, kao i mnoge druge probleme koji se mogu javiti.

Stavite komadić luka na zub ako imate zubobolju i bol će proći. Samo treba da ga držite da odstoji par minuta i zubobolja će se ublažiti vrlo brzo. Razlog za ovo je vrlo jednostavan.

Luk sadrži antiseptička i antiupalna svojstva. Jednom kada zagrizete luk i kada on pusti svoje sokove u vaša usta, počinje borba protiv bakterija i upale. Ovo smanjuje infekciju i bol. Iako luk može da izleči zubobolju, postoje i druge metode.

Ulje karanfilića je provereni lek sa tradicijom koji pomaže kod zubnih problema i problema sa ustima. Samo je potrebno da umočite vatu u ulje karanfilića zajedno sa malo maslinovog ili kokosovog ulja i stavite na bolno mesto. Bol će nestati za par minuta. Karanfilić je prirodan analgetik i čini da predio utrne.

Analgetska svojstva kapi protiv kašlja mogu da smanje bol. Samo je potrebno da uzmete par kapi na bolno mesto i zubobolja će se ublažiti.

Ispiranje usta analgetičkim svojstvima je također dobra ideja za smanjenje bola u zubima. Takođe možete da koristite četkicu za zube kako biste očistili zube od ostataka hrane i bakterija koje izazivaju zubobolju.

Stavite krastavac na bolno mesto i osetićete olakšanje na bolnom zubu.

Stavite toplu kesicu čaja na ugroženo područje i smanjite otok i bol uz pomoć tanske kiseline u čaju.

Isecite komadić đumbira na sitne komade. Žvaćite ga i držite na bolnom zubu neko vreme. Bol će se smanjiti. Pored ovoga probajte i luk.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / stil.kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.