Ovih 7 neprijatnih mirisa na vašem telu otkrivaju da morate ODMAH KOD LEKARA - JEDAN MOŽE BITI I SIMPTOM RAKA!
Neprijatni mirisi mogu biti upozorenje, Foto: Profimedia

pazite

Ovih 7 neprijatnih mirisa na vašem telu otkrivaju da morate ODMAH KOD LEKARA - JEDAN MOŽE BITI I SIMPTOM RAKA!

Iscedak, neugodan miris na ribu, prvi su znaci vaginalne infekcije.

Objavljeno:

Na ove mirise obavezno obratite pažnju!

1. Miris celog tela

Ako i nakon tuširanja osetite miris ispod pazuha, moguće je da vam nedostaje magnezijuma, minerala koji neutralizuje mirise organizma, prema rečima kardiologa Roberta Segala. Kada konzumiramo puno kofeina i šećera i obrađene hrane, možemo izgubiti magnezijum, a ako nemate nikakve druge simptome, poput grčeva, zamolite doktora da proveri treba li da unesete više ovog minerala.

2. Zadah na trula jaja

Ako pranje zuba, čišćenje koncem ili žvaka ne mogu pomoći, možda imate bakterijsku infekciju, upozorava Segal. Uobičajena bakterija nazvana H. pylori koja se može nastaniti u probavnom sistemu, može biti glavni krivac neprijatnog zadaha. Kod nekih ljudi bakterija ne uzrokuje jasne simptome dok kod drugih može dovesti do GERB-a, celijakije, čireva pa čak i raka. Doktor može da proveri radi li se o bakteriji, ako je tako za to postoje lekovi.

3. Neprijatan miris iz nosa

Taj se miris pojavljuje zbog raznih zdravstvenih stanja, poput pokvarenog zuba, upale sinusa i polipa, napominje Ketlin R. Mekdonald, orinolaringolog. Ako stanje ne prolazi, obratite se doktoru.

4. Stolica ima još neprijatniji miris nego inače

Ok, ne očekuje niko miris parfema, ali ako stolica menja miris u još intenzivniji, imate proliv ili krv u njoj, svakako je vreme za doktora. Prema rečima stručnjaka, prehrana može biti uzrok, a osoba koje su osetljive na laktozu ili imaju infekciju creva, često imaju ove promene.

5. Miris trule ribe

Naziv za ovo stanje je trimetilaminurija, a moglo bi se jednostavno prevesti sa „miris trule ribe“. Radi se o retkom genetskom poremećaju kada enzimi u telu ne mogu da razgrade trimetilamin, hemikaliju koja se nalazi u jajima, mleku, grašku i mesu. Posledica je neprijatan miris tela.

Kako leka za stanje nema, štetu možete minimalizovati tako da izbegavate određene namirnice.

6. Neprijatan miris vagine

Iscedak, neugodan miris na ribu, prvi su znaci vaginalne infekcije. Sve žene imaju bakterije koje normalno nastanjuju matericu, ali ponekad se balans poremeti i stvari mogu krenuti u pogrešnom smeru. Najčešće se to događa tokom ciklusa, nakon tuširanja ili se**ualnih odnosa bez zaštite ili s novim partnerom. Nemojte odmah požuriti u kako biste kupili nešto da se rešite mirisa već prvo kontaktirajte ginekologa jer su za lečenje možda potrebni antibiotici.

7. Dah koji ima miris mokraće

“Ako je kod osobe prisutna bolest bubrega, dah često ima miris amonijaka ili urina, a to je posledica nemogućnosti bubrega da filtriraju sav otpad iz organizma. Ako ste primetili i grčenje mišića, oticanje nogu ili zglobova posetite doktora obavezno!

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Ordinacija.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.