SVI GREŠE U JEDNOJ STVARI OKO MASKE A TAKO MOGU DOBITI KORONU: Zaraza se širi na jedan način, nikako ovo ne radite!
Obratite pažnju, Foto: EPA-EFE/ ANDREJ CUKIC

NAJVEĆA GREŠKA!!

SVI GREŠE U JEDNOJ STVARI OKO MASKE A TAKO MOGU DOBITI KORONU: Zaraza se širi na jedan način, nikako ovo ne radite!

Obavezno uzmite ubruse, vlažne maramice, ali najpre dezinfikujte ruke ličnim sredstvom koje za to služi, a koje možete nositi u torbici

Objavljeno:

Ukoliko nosimo zaštitnu masku to ne znači da smo u potpunosti zaštićeni. Maska u velikoj meri sprečava virus da ugrozi ljude pored kojih prolazimo i sa kojima stupamo u kontakt u zatvorenom prostoru.

U našoj zemlji se odnedavno primenjuje i obaveza nošenja zaštitnih maski na otvorenom, to je posebno važno raditi tamo gde dolazimo u kontakt sa drugima: najbolji primer jeste čekanje u redu ispred apoteke, pošte, banke i drugih uslužnih objekata.

Tada, dok čekamo, a napolju je toplo i sunčano, više se znojimo u predelu lica, skidamo masku, stavljamo je ispod brade, rukama ili rukavima brišemo lice, idealno za prenošenje virusa. Obavezno uzmite ubruse, vlažne maramice, ali najpre dezinfikujte ruke ličnim sredstvom koje za to služi, a koje možete nositi u torbici.

Takođe, masko često skidamo i koristimo više puta, a da je pritom spuštamo gde god stignemo, tako da je i to jedan od načina da korona dobre do nas.

Tako da, povedite računa o tome, pazite da upotrebom maske umesto da sprečite ne unesete zarazu u sebe.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.