AKO IMATE KORONU, OVO ĆE VAM IZAĆI NA KOŽI: Najnoviji simptom je vidljiv, odmah idite kod lekara
sipmtom korone na kožui, Foto: Profimedia

auh!

AKO IMATE KORONU, OVO ĆE VAM IZAĆI NA KOŽI: Najnoviji simptom je vidljiv, odmah idite kod lekara

Britanski naučnici su apelovali da Nacionalni zdravsrtveni institut uvrsti na listu simptoma korona virusa još jedan uočen, vrlo čest segment, a odnosi se na kožu

Objavljeno: 18.07.2020. 15:12h
  • 46

Institut je bio meta kritika jer je propustio da doda neke simptome na listi za kovid-19, nakon što su se pojavili novi podaci o njima.

Naime, radi se o osipu na koži koji pogađa jednu od 11 osoba zaraženih ovim virusom. Londonski akademici vršili su istraživanje na 20.000 pacijenata i simptome u vidu osipa na koži zvanično pripisuju koronavirusu.

Do ove tvrdnje došli su prikuplajnjem informacija ,od 2.021 potvrđeninih slučajeva korona virusa, 178 je imalo osip po koži što iznosi približno 9%.

“Osip se može pojaviti u bilo kom obliku i u bilo kojoj fazi bolesti, a traje nedeljam duže od ostalih simptoma koje prati kovid-19”, istako je dr Mari Felči koji je vodio ovo istraživanje.

Kod većine pacijenata, osip se javljao mnogo pre bilo kog drugoh simptoma, zato bi ovo trebalo da se uvrsti kao jedan od vodećih indikatora u dijagnostikovanju oboljenja.

Bonus video:

(Espreso.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media