OTKRIVENA PRAVA VELIKA ISTINA O MUŠKIM GENITALIJAMA: Sada će svima sve biti mnogo JASNIJE
Muške genitalije, Foto: Profimedia

OVO JE RAZLOG

OTKRIVENA PRAVA VELIKA ISTINA O MUŠKIM GENITALIJAMA: Sada će svima sve biti mnogo JASNIJE

Neki ovu pojavu nazivaju "letnjim penisom"

Objavljeno:

Muške genitalije se smanjuju ili povećavaju preko leta, u zavisnosti od toga gde se nalaze krvne žile u genitalijama. Neki ovu pojavu nazivaju "letnjim penisom", ali ulazak u hladno more deluje obrnuto.

- Visoke temperature doprinose proširenju krvnih sudova, a samim tim i dilataciji samog penisa. Postoji dobar razlog zašto parovi odlaze na medeni mesec u toplije krajeve pre nego na Severni pol. Ali, to je privremena reakcija - objasnio je američki urolog Dr. Dudlei Danoff, autor knjige „The Ultimate Guide to Sek Sek Health“.

- Da ne bi došlo do zabune, penis ne raste preko leta, već se samo krvni sudovi u njemu malo šire, jer se tako telo bori protiv vrućine. A to neće doprineti boljim performansama u krevetu, jer kada je u pitanju erekcija, genitalije se tada maksimalno istežu - objasnio je britanski doktor Dr. Sarah Jarvis.

Ona je dodala da se krvni sudovi u genitalijama šire tokom vrućine, jer se tokom seksualnog uzbuđenja šire, samo u manjem obimu. Pored toga, genitalije mogu izgledati blago ružičasto na vrućini zbog sve te dodatne krvi na njenoj površini. S druge strane, ulazak u more smanjiće penis, posebno kada je voda veoma hladna, ali na suncu se vrlo brzo vraća u normalu.

- Kad je hladno, vaše telo će pokušati da zadrži unutrašnju toplotu i zbog toga će suziti krvne sudove, pa se čini da se penis smanjio - objasnio je dr. Jarvis. Niska temperatura može privremeno da skrati genitalije do 50 procenata, dok se zapremina može smanjiti za do 30 procenata, u zavisnosti od hladnoće vode, kažu urolozi. Istovremeno, dolazi do promene testisa, koji se povlače prema telu u hladnoj vodi, pokušavajući da sačuvaju svoju toplotu, prenosi The Sun.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24 sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.