EVO KAKO DA IZRAČUNATE SVOJU IDEALNU KILAŽU - nikad nije bilo jednostavnije! To je OVAJ ODNOS!
Vaga / Ilustracija, Foto: profimedia

VEOMA JEDNOSTAVNO

EVO KAKO DA IZRAČUNATE SVOJU IDEALNU KILAŽU - nikad nije bilo jednostavnije! To je OVAJ ODNOS!

Normalna težina je željena ili optimalna težina čoveka

Objavljeno:

Rado biste da saznate koja je vaša idealna težina? Indeks telesne mase (BMI) vam može pomoći u tome. Vaša težina se deli sa vašom visinom na kvadrat. Godine i pol takođe igraju ulogu u ovom procesu.

Normalna težina je željena ili optimalna težina čoveka. Ona zavisi od godina života ili pola. Imate razloga da se radujete ako se vaš indeks telesne mase kao ženi nalazi između 19 i 24, tj. ako ste muškarac između 20 i 25. To znači da se težina i visina usklađene i u harmoničnom odnosu. Po pitanju ishrane i zdravlja ste mnogo toga uradili kako treba. Izbalansirana ishrana i dovoljno sporta će vam pomoći da održavate svoju idealnu težinu.

Ako se intenzivnije bavite sportom, u formi ste i imate visok udeo mišićne mase, može se desiti da se vaš BMI indeks nalazi u kategoriji prekomerne težine. Zato treba da ustanovite procenat telesnih masti u svom organizmu. Procena procenta telesnih masti u telu ima smisla i kada imate svoju idealnu težinu. Žene i muškarci sa prekomernom telesnom težinom mogu kreš (crash) dijetama brzo da izgube u težini gubitkom tečnosti. Telesna težina može da se smanji i na osnovu gubitka mišićne mase. To se može negativno odraziti ako istovremeno gubite malo masnih naslaga. Kada mršavite treba pre svega da vodite računa o tome da održite ili povećate mišićnu masu i da smanjite masne naslage.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.