POZNATI TRAVAR OTKRIO: Evo kako da izlečite čir na potpuno prirodan načun
Čir mogu uzrokovati i stres, cigarete, određeni lekovi i preterana konzumacija alkohola, Foto: Printscreen

lek iz prirode

POZNATI TRAVAR OTKRIO: Evo kako da izlečite čir na potpuno prirodan načun

Pojedete li ga na prazan želudac, učinak će biti još bolji!

Objavljeno:

Čir na želucu, može nastati zbog velikog broja uzroka, među kojima je najučestaliji infekcija s H. Pylori (gram negativnom bakterijom) te kao oštećenje nastalo delovanjem različitih lekova i nesteroidnih antiupalnih lekova. Čir mogu uzrokovati i stres, cigarete, određeni lekovi i preterana konzumacija alkohola.

foto: Printscreen

Čir se može lečiti lekovima prepisanim od strane lekara, a kako oni mogu uzrokovati i određene nuspojave, ljudi se sve češće okreću prirodnim preparatima.

Donosimo nekoliko prirodnih solucija za lečenje čira:

Sok od kupusa

foto: Printscreen

Ovo je popularan prirodni lek za čir, a lekari su ga navodno koristili u tu svrhu godinama pre postojanja tableta za to stanje. Bogat je vitaminom C, antioksidantom koji se pokazao djelotvornim u odbrani od infekcija H. Pylori. Kupus takođe sаdrži i betа-kаroten, lutein i zeаksаntin, kаo i flаvonoide kempferol, kvercetin i apigenin. Naribajte kupus, posolite i dodajte sok jednog limuna, te ostavite da odstoji oko pola sata. Procedite i uvek konzumirajte svež sok.

Med

foto: Profimedia

Med je pravo "skladište" moćnih lekovitih svojstava! On ima snažna antiseptička, antioksidativna i pročišćavajuća svojstva koja gode tijelu, koži i zdravlju u celini. Istraživanja su pokazala da med može značajno pomoći kod lečenja poremećaja poput čireva i bakterijskog gastroenteritisa.

Beli luk

foto: Profimedia

Beli luk ima snažno dezinfekcijsko, antibakterijsko i fungicidno delovanje koje se lako može uporediti s najboljim antibioticima. Studije su pokazale kako luk, zbog svojih svojstava ubrzava oporavak kod čira te sprčava njegov nastanak. Ako pojedete 2 režnja luka na dan, umanjili ste uslove za nastanak čira. Pojedete li ga na prazan želudac, učinak će biti još bolji!

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.