VAŠA BOJA OČIJU IMA POSEBNO ZNAČENJE: Oni s plavim očima pravi srećnici zbog 2 stvari, a evo šta znače ostale boje
Boje očiju mnogo govore o vama, Foto: Prodimedia

ogledalo duše

VAŠA BOJA OČIJU IMA POSEBNO ZNAČENJE: Oni s plavim očima pravi srećnici zbog 2 stvari, a evo šta znače ostale boje

Već znamo da nam oči pokazuju emocije, ali one mogu pokazati i naš karakter.

Objavljeno:

Jeste li brzi na jeziku ili uspevate da rešite probleme u tren oka? Ili možda znate kako da se nosite sa stresom poput profesionalaca?

Ako se poistovećujete s nekom od ovih karakteristika, to bi moglo biti zbog boje vaših očiju, prenosi Your Tango. Ustvari, nauka je pokazala da nam boja očiju može puno reći o tome ko smo i pomoći nam u utvrđivanju karakteristika naše ličnosti.

Već znamo da nam oči pokazuju emocije, ali one mogu pokazati i naš karakter. Istraživanje sprovedeno u Švedskoj pokazalo je da geni koji su zaduženi za stvaranje prednjeg dela našeg mozga, takođe su zaduženi za određivanje boje naših očiju. Takođe su pokazali da boja naših očiju igra veliku ulogu u našem ponašanju, mentalnom zdravlju i toleranciji na bol.

Svetlo smeđe oči

Ovo je jedna od najraširenijih boja očiju, oko 79 odsto ljudske populacije ima neku nijansu smeđih očiju, ali njihova karakteristika nije obična. Osobe s ovakvim očima su samopouzdane i odlučne. Takođe su dobre u rešavanju konflikta jer su osobe koje će pustiti druge da izraze svoje mišljenje, pre nego što izraze svoje. Imaju vrlo brze reflekse, što ih čini odličnim u sportu.

Tamno smeđe oči

Većinom imate iste karakteristike kao i osobe sa svetlo smeđim očima, ali imate dvostruko više samopouzdanja. Vi ste prirodno rođeni vođe i šefovi koji su spremni da zauzmu svet. Vi ne pratite većinu, već očekujete da će većina pratiti vas.

Oči boje lešnika

One su mešavina zelenih i smeđih očiju, a zavisno od svetla mogu menjati boju. Samo 5 odsto svetske populacije ima ovu boju očiju. Baš kao i vaše oči, vas je vrlo teško pročitati, ali vaša misterioznost je to što privlači druge ljude. Vi ste vrlo nezavisna osoba i teško vas je uhvatiti.

Zelene oči

Samo 2 odsto svetske populacije ima zelene oči. Mnogi smatraju da su zelene oči egzotične i najprivlačnije, a nauka bi se složila s njima. Osobe sa zelenim očima su vrlo prijatne i pristupačne, ali takođe su vrlo snažne i oprezne osobe. Oni su nepredvidivi, kreativni i sposobni za rešavanje svih situacija.

Plave oči

Istraživanja su pokazala da su plave oči uzrok mutacije koja se dogodila pre šest do deset hidalja godina, što znači da su sve osobe s plavim očima, njih 8-10 posto populacije, genetski povezani. Osobe s plavim očima su najsnažnije osobe od svih nas jer oni podnose bol bolje nego iko drugi. Žene s plavim očima bolje podnose porođaj, manje su anksiozne zbog dolaska deteta i imaju manje šanse za razvijanje depresije. One znaju da kontrolišu svoje emocije, pogotovo one negativne. Takođe su i vrlo oprezne, odnosno pažljivo posmatraju svaku osobu i situaciju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Večernji List)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.