6 NAMIRNICA KOJE DOKAZANO UBRZAVAJU STARENJE: Utiču na smanjenje kolagena i stvaranje NOVIH BORA!
Ilustracija, Foto: Profimedia

ZA IZBEGAVANJE

6 NAMIRNICA KOJE DOKAZANO UBRZAVAJU STARENJE: Utiču na smanjenje kolagena i stvaranje NOVIH BORA!

Ne morate nužno jesti zdravo, ali postoji hrana koja prirodni proces starenja može dodatno ubrzati

Objavljeno:

Mnoge žene provode mnogo vremena brinući o svojoj koži, ali i troše dosta novca na razne proizvode – sve kako bi izgledale mlađe.

Katkada ni sav taj trud ni proizvodi ne učine lice onako čistim i zaglađenim kako bi htele jer i ne sumnjaju da se glavni neprijatelj krije u ishrani. Ne morate nužno jesti zdravo, ali postoji hrana koja prirodni proces starenja može dodatno ubrzati, a Pink Villa otkriva o kojim sastojcima je reč.

Pržena hrana

Otpušta slobodne radikale koji mogu uništiti ćelije kože i oslabiti elastičnost. Hrana poput prženih krompirića i pohovanog mesa trebala bi se izbegavati. Takođe, pune su soli koja je još jedan uzrok bržeg starenja.

Beli šećer

Konzumiranje previše belog šećera svakodnevno može dovesti do gubitka kolagena. Umesto slatkiša, posegnite za tamnom čokoladom ili voćem.

foto: Thinkstock

Kobasice i salame

Slanina, kobasice, šunke i druge vrste prerađenog mesa primer su hrane koju treba izbegavati. Prepune su soli i masti koje će smanjiti kolagen i dehidrirati kožu.

Kofein

Sokovi koji sadrže kofein kao i kafa utiču na san više nego na kožu, ali loše navike spavanja povezane su s podočnjacima, borama i starenjem. Izbegavajte ih koliko god možete pogotovo poslepodne i uveče.

Alkohol

Previše alkohola dovodi do gubitka kolagena, natečenosti lica, crvenila i sitnih bora. Takođe, događa se gubitak vitamina A koji je odgovoran za obnavljanje ćelija i proizvodnju kolagena.

Beli hleb

Hrana kao beli hleb ima visoki gluhemijski indeks koji može dovesti do upala u organizmu i raznih problema sa zdravljem. Takođe je povezan i sa starenjem kože. Zamenite ga integralnim ili ražanim.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Večernji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.