DOVOLJNO JE DA DODATE KAŠIČICU OVIH NAMIRNICA U ISHRANU: Poznate su kao odlični SAGOREVAČI MASTI!
Ovo vam može pomoći ako ga unesete u redovnu ishranu, Foto: Shutterstock

hranite se pravilno

DOVOLJNO JE DA DODATE KAŠIČICU OVIH NAMIRNICA U ISHRANU: Poznate su kao odlični SAGOREVAČI MASTI!

Uz vežbanje, važno je znati koja je pravilna ishrana za gubitak kilograma, zavisno od tipa vašeg tela.

Objavljeno:

Gubite razum jer ne možete izgubiti kilograme?

Ne biste se trebali brinuti jer će stres samo pogoršati vaše zdravlje i dovesti do debljanja. Gubitak kilograma za mnoge može biti naporan i stresan zadatak. Uz vežbanje, važno je znati koja je pravilna ishrana za gubitak kilograma, zavisno od tipa vašeg tela. Dodavanjem samo jedne kašičice ovih namirnica u ishranu podstaćićete metabolizam i uravnotežiti šećer, što će dovesti do mršavljenja, prenosi Pinkvila.

Jabukovo sirće

Jabukovo sirće povećava osećaj sitosti, smanjuje vašu želju da jedete između obroka, a njegova sirova, viskozna esencija puna je probiotika koji pomažu probavi, a to vodi i do gubitka kilograma. Sirćetna kiselina pomaže pri uravnoteženju šećera u telu. Želite li ga dodati svojoj ishrani, svako jutro popijte jabukovo sirće pomešano sa toplom vodom.

foto: Profimedia

Đumbir

Đumbir aktivira telesnu termogeničku aktivnost sagorevanja masti i poboljšava probavu bez truda i napora. Možete popiti šoljucu čaja od đumbira ili u jelo dodati kašičicu đumbirovog praha ili paste.

Semenke lana

Visok udeo vlakana u semenkama lana održava nas sitim satima. Takođe pomaže u pokretanju metabolizma, pospešuje probavu i reguliše aktivnosti creva. Svi ti činioci povezani su sa gubitkom kilograma. Najbolji deo je što se semenke lana mogu dodati u bilo koje jelo jer imaju blag ukus. Između ostalog, mogu se dodati u smutije, šejkove, jogurt, supe, salate i voćne sokove.

foto: Profimedia

Čia semenke

Jeste li znali da dve kašičice čia semenki na dan čine 40 posto potrebnog unosa vlakana? One nas dugo održavaju sitim, aktiviraju metabolizam i regulišu pokrete creva. Takođe su prepune belančevina, što je korisno za mršavljenje i pokretanje metabolizma.

Zeleni čaj

Zeleni čaj odličan je za gubitak viška kilograma. Prepun je nutrijenata i antioksidansa koji poboljšavaju zdravlje te pomažu pri rešavanju nepotrebnih masnoća u telu. Samo jedna šolja zelenog čaja dnevno uticaće na dobro zdravlje i gubitak kilograma.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Večernji List)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.