3 promene koje se događaju u telu kad prestanete da jedete beli hleb (FOTO)
Foto: Profimedia

živite zdravo

3 promene koje se događaju u telu kad prestanete da jedete beli hleb (FOTO)

Ukusan je i lako se navučete na njega, a njegova štetnost se nalazi baš u tim čarima
Objavljeno:

Hleb je namirnica koja se većini ljudi nalazi na trpezi. Ova bomba ugljenih hidrata ima različite načine pripreme od kojih su neki štetni za organizam i liniju.

Da li zaista smete da jedete hranu koja je pala na pod? (FOTO) (GIF)

Šta će se dogoditi s vašim organizam ako prestanete da jedete beli hleb:

1. Izgubićete kilograme izazvane vodom

Hleb je prepun ugljenih hidrata, a naglo izbacivanje njih iz prehrambenih navika na vašem telu se prtimećuje skoro odmah i to u obliku gubitka kilograma. Nije reč o instant mršavljenju već o gubitku vode koja se nakuplja u organizmu.

foto: tumblr

Organizam skladišti ugljene hidrate u obliku glikogena, mlečne kiseline koja skuplja vodu. Svaki gram ugljenih hidrata zadržan u telu, u telu zadržava i vezuje tri do četiri puta više vode od svoje težine.

foto: Profimedia

2. Nećete više biti uvek gladni

Prerađeni ugljeni hidrati , kakvih je prepun beli hleb, u vašem organizmu izaziva nagli porast i skok šećera u krvi koji potom vrlo brzo pada. Ove lude promene mozgu šalju nejasne signale koji povećavaju osećaj gladi i žudnju za hranom zbog čega se gojite.

foto: tumblr

To ne znači da iz vaše ishrane morate da u potpunosti izbacite hleb, već da prazne kalorije i beli hleb zamenite onim napravljenim od celih žitarica koje regulišu i balansiraju šećer u krvi.

foto: Profimedia
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.