JEDEMO JE SVAKI DAN, A RAZARA MOZAK: Ni ne znate koliko OVA NAMIRNICA utiče na ponašanje, a ima je U SVEMU!
Ilustracija, Foto: Profimedia

smanjite unos!

JEDEMO JE SVAKI DAN, A RAZARA MOZAK: Ni ne znate koliko OVA NAMIRNICA utiče na ponašanje, a ima je U SVEMU!

Što ga više jedete, više ćete žudeti za njim i rušićete svoje zdravlje!

Objavljeno:

Hranu koja je puna šećera jedemo svaki dan.

Međutim, da li znate da konzumiranje hranu koja u sebi sadrži veliku koncentraciju šećera utiče na negativno na vaš mozak.

Istraživanje na pacovima pokazalo je zastrašujuće rezultate. Pacovi koji su bili hranjeni šećerom manje su mogli da kontrolišu svoje ponašanje. To znači da ono što jedemo može da utiče na našu sposobnost da se odupremo iskušenjima i može biti objašnjenje zašto su promene ishrane toliko teške za ljude.

foto: Profimedia

Nedavna studija pokazala je da su ljudi koje su redovno jeli hranu sa visokim procentom šećera imale samo još veću želju za ovim namirnicama, čak iako su bili siti. Što ga više jedete, više ćete žudeti za njim i rušićete svoje zdravlje!

Zbog ove opasnosti Svetska zdravstvena organizacija savetuje da unos šećera ograničimo na pet procenata našeg dnevnog unosa kalorija, a to je maksimum šest kašika. Prosečna odrasla osoba konzumira oko 85 grama (20 kafenih kašika dnevno), pa je ovo za većinu velika promena ishrane.

Promenom režima ishrane možete uticati na ovaj problem. Zato već od danas smanjite dnevni unos šećera i spasite svoj mozak.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.