PA OVO JE GENIJALNO! Probajte odličan trik koji tera sve muve iz kuće!
Foto: Profimedia

zašto da ne?

PA OVO JE GENIJALNO! Probajte odličan trik koji tera sve muve iz kuće!

Ideja da nam muva skače po hrani većini je gadljiva, no donedavno se činilo da za to nema leka - osim lopatice koja ih ubija

Objavljeno:

U susret letu većina se ljudi veseli visokim temperaturama i sunčanim danima, no postoji napast koja nam taj doživljaj redovito kvari - muve. Kako u toplim danima prozore redovno ostavljamo otvorenima, one se rado zavlače i zuje po kući, posebno u kuhinji gde ih privlači miris hrane.

Ideja da nam muva skače po hrani većini je gadljiva, no donedavno se činilo da za to nema leka - osim lopatice koja ih ubija.

Jedna je žena osmislila rešenje koje tera muve van iz kuhinje, a ubrzo su ga na Facebook stranici Hinch Army Cleaning Tips proglasili 'genijalnim', piše Heart.

Ono što trebate napraviti je napuniti plastičnu vrećicu s vodom i unutra staviti nekoliko sjajnih kovanica. Idealno je da prozirna vreća s vodom visi negde u blizini prozora ili kojeg god već puta muve koriste kako bi ušle u dom.

Inspiraciju je pronašla u ovom videu s trikom, mada je sama u vodu dodala kovanice:

U čemu je štos? Naime, muve ne vole vodu, zbog toga i sumanuto ulaze u naše domove pred kišu. Refleksija vode, kao i novčića, učiniće im naš prostor odbojnim, pa ako i u njega zalutaju, brzo će izaći.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.