SPREČITE OPADANJE KOSE OVOG MOMENTA: Trik je u jednoj stvari i nećete izgubiti više ni dlaku sa glave!
ilustracija, Foto: Profimedia

ishranom do kose

SPREČITE OPADANJE KOSE OVOG MOMENTA: Trik je u jednoj stvari i nećete izgubiti više ni dlaku sa glave!

Gubitak kose nije samo problem kod muškaraca, već i kod žena, pa su nam ovi saveti podjednako potrebni

Objavljeno:

Opadanje kose je dosta češći problem kod muške populacije, žene takođe pate od problema sa kosom, pa im se kosa vremenom proredi ili čak dođe do ćelavosti.

Ishrana bogata zdravim sastojcima je ključ rešenja ovog problema.

Pravilna ishrana bogata vitaminima B, C i E se smatra se veoma bitnim za zdravu kosu. Dok minerali kao što su cink, gvožđe i magnezijum, kao i Omega 3 masne kiseline pomažu održavanju zdrave kose.

Seme bundeve nalazi se u vrhu liste hrane bogate cinkom. Brojna istraživanja su pokazala kako je nedostatak tog minerala povezan s hipotireozom, usporenim radom štitaste žlezde i gubitkom kose. Stoga grickajte bundevine semenke ako želite jaku kosu koja ne opada.

Riba bogata zdravima mastima Omega 3 masnim kiselinama, kao što su losos i tuna, između ostalog ublažavaju upale u organizmu. Pritom povoljno utiču na zdravu kožu glave i normalan rast vlasišta.

Zeleni čaj je moćni napitak pomaže bržem i efikasnijem izbacivanju toksina iz organizma. On sadrži antioksidanse koji povoljno utiču na kosu. Svakodnevno pijte barem po šolju toplog zelenog čaja.

Semenke lana, čije i konoplje se ubrajaju u superhranu bogatu zdravim mastima koje su važne za negu vlasi.

Namirnice bogate vitaminima A i C pomažu boljoj apsorpciji gvožđa, Takođe, utiču na bolje lučenje sebuma – supstance koju proizvode žlezde u koži glave. Sebum podmazuje kosu i štiti kožu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.