MUČE VAS REUMA, MENSTRUALNI BOLOVI, GRČEVI ILI KAŠALJ? Ova biljka leči sve to bolje nego ijedan lek!
Dobijeni sirup se kuva na blagoj vatri dok iz njega ne ispari voda, Foto: Profimedia

PROVERITE SAMI

MUČE VAS REUMA, MENSTRUALNI BOLOVI, GRČEVI ILI KAŠALJ? Ova biljka leči sve to bolje nego ijedan lek!

Dobijeni sirup se kuva na blagoj vatri dok iz njega ne ispari voda

Objavljeno:

Onima koji pate od čestih upala bronhija, sekreta u plućima, imaju slabu probavu i neredovnu stolicu, ili imaju reumatske bolove travari savetuju majčinu dušicu. Ova majska biljka koristi se i u slučaju poremećaja rada bubrega i bešike.

Majčina dušica preporučuje se i kod grčeva u želucu i u materici, kao i kod menstrualnih bolova. Za tu namenu osušene cvetove i stabljike trebalo bi zagrejati u šerpi na šporetu pa staviti u pamučnu jastučnici i mlako priviti na stomak. Ova obloga može da pomogne i u slučaju oteklina i nagnječenja.

Čaj se priprema tako što se kašičica majčine dušice prelije šoljom ključale vode. Posle pola minuta čaj se procedi i pije što topliji u malim gutljajima. Tokom dana dovoljne su dve šolje ovog čaja.

U narodu se veruje da su mnogoj nervoznoj i nemirnoj deci kupke od majčine dušice vratile zdrav san. Isto važi i za odrasle koji pate od nervoze i depresije.

Kod reumatizma najbolje pomaže tinnktura od majčine dušice. Napunite litarsku flašu cvetovima i prelijte rakijom, jačine od 40 gradi i ostavite na suncu 14 dana. Po potrebi utrljavajte na bolna mesta.

Za umirenje upaljenih bronhija i iskašljavanje napravite sirup. Cvetove i stabljike majčine dušice mokrim rukama stavite u teglu. Ređajte dobro nabijene slojeve biljke i kristal šećera dok ne napunite teglu. Ostavite da stoji na suncu 21 dan. Pri ceđenju šećerom natopljenih cvetova i stabljika mora da se doda malo vode. Dobijeni sirup se zatim kuva na blagoj vatri dok iz njega ne ispari voda.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Doktor u kući)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.