STAVILA JE PREZRELU BANANU U PIRINAČ I DOGODILO SE ČUDO: Isprobajte ovaj trik! (VIDEO)
BANANE, Foto: AP

ovo morate da probate

STAVILA JE PREZRELU BANANU U PIRINAČ I DOGODILO SE ČUDO: Isprobajte ovaj trik! (VIDEO)

Zanimljivo je da i banana sasvim smeđe kore može imati sasvim OK ukus, no izgled nam je tako odbojan da nam se ni ne jede

Objavljeno:

Kome se to nije dogodilo: nismo pojeli banane u roku nekoliko dana, a nakon što su „odležale“ u kuhinji još neko vreme sasvim su posmeđile.

OK, ima ljudi koji vole baš prezrele banane, jedu ih tek kad su dobrano prekrivene smeđim tačkicama (tada su čak i zdravije nego kad su manje zrele), ali baš sasvim smeđe i gnjecave… Verujemo da nemaju tako puno fanova i da će mnogo češće završiti u smeću. Što je šteta.

Zanimljivo je da i banana sasvim smeđe kore može imati sasvim OK ukus, no izgled nam je tako odbojan da nam se ne jede. A posebno se ne jede klincima koje pokušavamo nagovoriti da jedu više voća. Ovaj trik dobro će doći u tom slučaju. Šta učiniti?

Sipajte u čistu vrećicu (po mogućnosti sa zatvaračem) sirov pirinač, stavi u nju prezrelu bananu i zatvori vrećicu. Banana mora više-manje biti prekrivena pirinčem.

Neka tako odleži sat vremena. Nakon toga, bananu izvadi i „suši“ je fenom (da, fenom, sušilom za kosu) na najnižoj temperaturi. Čudo će se dogoditi pred tvojim očima: voćka je poprimiti lepu žutu boju i ponovno će biti ukusna za jedenje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/MISS7)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.