NAPITAK OD 5 SASTOJAKA ZA VISOK KRVNI PRITISAK: Sve ovo je dostupno i JEFTINO!
Povišen krvni pritisak je vrlo često bolest koja protiče sa vrlo malo simptoma, Foto: Pixabay

terapija

NAPITAK OD 5 SASTOJAKA ZA VISOK KRVNI PRITISAK: Sve ovo je dostupno i JEFTINO!

Arterijska hipertenzija je jedna od najčešćih bolesti današnjice

Objavljeno: 21.05.2020. 11:53h
  • 2

Simptomi visokog krvnog pritiska su jedva vidljivi ili ih uopšte nema. Visina krvnog pritiska ima uticaj na cceo organizam i naše ponašanje – može biti normalnih razmera, ali i previsok ili prenizak.

Visok krvni pritisak obično je viši od standardne 120/80 mmHg, ali on zavisi od stanja svake osobe i zapravo je dosta relativan pojam. Vrednosti krvnog pritiska razlikuju se zavisno od aktivnosti, dobi, lekova i zdravstvenog stanja. Nekome nizak krvni pritisak, drugoj osobi može biti normalan.

Visok krvni pritisak je najčešće okidač za zastoj srca ili srčani udar, a pacijenti uglavnom ignorišu simptome koji na njega ukazuju.

Arterijska hipertenzija je jedna od najčešćih bolesti današnjice. Smatra se da jedna trećina odrasle populacije ima pritisak koji bi se morao lečiti, a ovaj procenat se menja po regijama u zavisnosti od načina ishrane, fizičke aktivnosti i životne dobi. Verovatno da nema osobe koja bar jednom nije imala problem sa povišenim pritiskom, a dodatni problem u lečenju hipertenzije predstavlja podatak da se terapija uzima neredovno i često u nedovoljnim dozama.

Uzrok nastanka
Hipertenzija se najčešće javlja kao idiopatska, što znači da se ne zna razlog njenog pojavljivanja. U malom procentu (3-5%) hipertenzija je posledica bolesti drugih organa i sistema. Na krvni pritisak utiču mnogi faktori kako u organizmu, tako i van njega. Krvni pritisak povećavaju prekomerna upotreba soli i tečnosti, gojaznost, preterani unos alkohola i kafe, pušenje, fizička neaktivnost.

Simptomi
Povišen krvni pritisak je vrlo često bolest koja protiče sa vrlo malo simptoma, ili se oni čak i odsutni. Pacijenti sa povišenim krvnim pritiskom mogu imati vrlo raznolike simptome, zavisno od toga da li je još neki sistem organa napadnut i oštećen dugogodišnjom hipretenzijom. Organi koji najviše trpe i stradaju u hipertenziji su: srce, oči, bubrezi i krvni sudovi. Ne treba smetnuti sa uma da je hipertenzija vrlo važan faktor kardiovaskularnog rizika i da bolesnici koji imaju hipertenziju obolevaju od koronarne bolesti desetak godina ranije od svojih vršnjaka koji je nemaju. Simptomi koje najčešće imaju bolesnici sa povišenim krvnim pritiskom su: glavobolje (naročito u potiljačnom predelu), nesvestica, zujanje u ušima, nestabilnost pri hodu, bol ili slične senzacije u grudima, nedostatak vazduha, osećaj ubrzanog ili nepravilnog rada srca i tako dalje.

Prirodni način za snižavanje visokog pritiska:

Potrebno je:

Ribani đumbir (1 komad)

1 čen belog luka (naribanog)

1 kašika jabukovog sirćeta

1 kačičica meda

1 kašika soka od limuna

Uputstvo:

Samo stavite sve sastojke u blender za 30 sekundi. Zatim, trebate da procedite tečnost i stavite mešavinu u frižider na 5 dana.

Kako se koristi:

Konzumirati 1 kašiku ovog leka pre doručka ujutro i 1 kašiku ovog leka pre večere noću. Ne bi trebalo da konzumirate ovaj lek više od 3 puta dnevno.

Bonus video:

(Espreso.rs/Novi.ba)

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media