AKO ŽELITE DA VAM KRASTAVAC NE BUDE GORAK, MORATE DA GA POMUZETE! Evo kako se to radi!
Ona je objasnila kako se uklanja gorčina sa krastavaca, Foto: Espreso.co.rs

stvarno dobar trik

AKO ŽELITE DA VAM KRASTAVAC NE BUDE GORAK, MORATE DA GA POMUZETE! Evo kako se to radi!

Kukurbitacin takođe se može pronaći u tikvicama, dunji i bundevi.

Objavljeno:

Svi znaju da se krave, koze i ovce mogu pomusti te od njih dobiti mleko, ali ispada da nisu samo životinje u pitanju. Krastavci se takođe mogu ‘pomusti’ te tako iz njih ukloniti gorčinu te ostaviti ih ukusnim i svežim. To ‘mleko’ krastavaca nije za konzumaciju, već je to gorčina koja izlazi iz njih, prenosi Dejli Mejl.

Korisnica TikToka podelila je video u kojem to radi koji je pogledan više od milion puta i skupio više od sto hiljada lajkova.

U svom videu objasnila je kako je za ovaj trik čula od svoje šnajke. “Ne znam jeste li ikada imali krastavac koji je gorak, jednostavno nema svež ukus? To je zato što trebate ‘pomuzete’ krastavce”, rekla je ona. I zatim je objasnila kako se to radi, a njen trik vrlo je jednostavan.

Prvo odrežete jedan kraj krastavca te zatim trljate kraj o kraj krastavca. Nakon nekoliko sekundi primijetićete da oko ruba krastavca nastaje bela tečnost, a to je zapravo gorčina koja izlazi iz krastavca. Zatim jednostavno operete krastavac te uklonite svu tu tečnost sa njega. Premarečima stručnjaka, krastavci u sebi sadrže kukurbitacin, koji uzrokuje gorak ukus te se nalazi na početku i kraju krastavca. Kako biste ga uklonili, jednostavno ga trljajte jedno o drugo dok tečnost ne prestane izlaziti. Kukurbitacin takođe se može pronaći u tikvicama, dunji i bundevi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Večernji List)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.