MMR VAKCINA ŠTITI OD KORONE?! Najnovije otkriće naučnika možda objašnjava mnoge stvari
Ilustracija, Foto: Profimedia

ŠTA ĆEMO SAD, TEORETIČARI ZAVERE?

MMR VAKCINA ŠTITI OD KORONE?! Najnovije otkriće naučnika možda objašnjava mnoge stvari

Naučnici daju sve od sebe da razumeju način na koji ovaj patogen napada ljudski organizam, a često se dešava da na površinu isplivaju neočekivane vesti

Objavljeno:

Pandemija novog koronavirusa je na prepad paralisala ceo svet, a njene posledice, pre svega ekonomske, osećaćemo u godinama koje su pred nama.

Naučnici daju sve od sebe da razumeju način na koji ovaj patogen napada ljudski organizam, a često se dešava da na površinu isplivaju neočekivane vesti.

Jedna od njih je po svemu sudeći ova u kojoj se otpornost na teže oblike oboljenja koje izaziva novi koronavirus dovodi u vezu sa MMR vakcinom, omiljenom temom svetskih i domaćih teoretičara zavere.

Pre nekoliko dana su objavljeni rezultati ove studije, u kojoj se tvrdi da postoji mogućnost da je korona najopasnija za one koji nisu primili MMR, i da je potencijalni spas za sve, pa i starije, vakcinacija ovom vakcinom. Prenosimo detalje istraživanja tima naučnika:

"Bolest COVID-19 je jedna od najgorih pandemija koja se pojavila na planeti u skorije vreme. Vredno je primetiti da bolest najjače napada najstarije. Zbog toga smo istraživali potencijal vakcinacije kod dece, pre svega protiv malih boginja, zauški i rubeole - MMR vakcina), kako bi identifikovali da li ovo potencijalno pruža stečenu zaštitu od SARS-CoV-2 virusa.

Identifikovali smo homologiju sekvenci između fuzionih proteina SARS-CoV-2 i virusa malih boginja i zauški. Dalje, takođe smo identifikovali 29-postotnu homologiju sekvenci aminokiselina makro (ADP-riboza-1-fosfataza) domena SARS-CoV-2 i virusa rubeole.

Rubeola makro domen ima očuvane ostatke izložene na površini i prisutan je u atenuiranom virusu rubeole u MMR. Stoga, naša hipoteza je da bi MMR mogao da štiti ljude od lošeg ishoda infekcije sa COVID-19.

Kao početni test naše hipoteze, identifikovali smo da 1) starosne grupe koje verovatno nisu vakcinisane sa MMR vakcinom i nemaju na ovaj način stečeni imunitet imaju najlošiji ishod od infekcije sa novim koronavirusom i 2) težina COVID-19 oboljenja ima korelaciju sa koncentracijom antitela na rubeolu, i potencijalno ih indukuju homologne sekvence novog koronavirusa.

Stoga predlažemo da vakcinacija ugroženih grupa MMR vakcinom zahteva dalje razmatranje kao sigurna i blagovremena intervencija."

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Medrxiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.