OVIH 10 STVARI SKORO SVAKA MAMA RADI, A BEBE TO UOPŠTE NE VOLE! Iznenadićete se šta je sve na spisku
Majka i beba, Foto: Profimedia

oprez

OVIH 10 STVARI SKORO SVAKA MAMA RADI, A BEBE TO UOPŠTE NE VOLE! Iznenadićete se šta je sve na spisku

Mame vole da komuniciraju sa svojom bebom, ali rade izvesne stvari koje bebi baš ne prijaju

Objavljeno:

Dug i intenzivan smeh

Često se kaže da kad je mama srećna, srećna je i beba. U ovom slučaju to nije istina. Ako se mama jako i dugo smeje, beba se oseća kao da je iz mirnog plutanja bacili na tranbolinu koja je neprekidno odbacuje.

Stalno bockanje

U trećem tromesečju, kada je beba već velika, mame je često bockaju prstima da bi otkrile u kom položaju se nalazi. Beba voli kada mazite i dodirujete stomak, ali nemojte preterivati. Nikada ne znate što beba trenutno radi u stomaku, a ako previše istražujete svojim prstima, beba može postati mrzovoljna i počeće da beži od vašeg dodira.

Iznenadne i glasne zvukove

Svi znamo da muzika deluje umirujuće, ne samo na bebe već i na odrasle. Iako bebe mogu čuti samo prigušene zvukove unutar maternice, one mrze iznenadnu buku.

Mama pod stresom

Kako se majka oseća, tako se oseća i beba. Ako ste pod prevelikim stresom, nivo vaših hormona naglo se podiže i eventualno će uticati na vašu bebu. Praktikujte tehnike relaksacije poput dubokog disanja, meditacije, vežbajte ili isprobajte jogu, bilo šta što će vas učiniti opuštenijom.

Previše igre svetlom

Bebe reaguju kada uperite baterijsku lampu u trbuh. Previše svjetla može iritirati bebu, pogotovo ako ste izabrali vreme kada ona odmara. Ako vaša beba nije raspoložena za igru svetlom, neće reagovati.

Previše okretanja tokom spavanja

Kao i grohotan smeh, stalno okretanje po krevetu uznemirava vašu bebu. Ako se beba odmara ili spava, nagli pokreti mogu je prestrašiti. Pokušajte polako da se okrećete dok se ne namestite.

Začinjenu hranu

Vaša beba može da oseti ukus hrane koju jedete. Najbolje bi bilo da izbegavate začinjenu hranu, posebno ljutu. Svaki put kada jedete nešto ljuto, obratite pažnju na svoj stomak jer će se beba verojatno početi da se pokreće i da vas žustro udara.

Depresivna mama = tužna beba

Znamo da smo rekli da beba verojatno mrzi dug i jak smeh, ali to ne znači da treba da budete tužni. Pokušajte da izbegnete osećaj tuge ili depresije jer će to uticati na vašu bebu. Samo da znate da bebe plaču i dok su u materici.

Nedostatak prostora

Kako vaša beba raste, vaš stomak će postajati sve tesniji. Kako joj možete pomoći? Možete da probate da se rastegnete, da legnete na krevet i da se opustite. Nemojte da se grčite dok ležite.

Prazan želudac

Kao i sve ostalo, vaša glad utiče i na bebu. Ona mrzi kada je gladna što će vam staviti do znanja naglim pokretima. Svaki put kad osetite glad ili želju za određenom namirnicom, pravo u kuhinju. Shvatićete koliko vam je beba zahvalna kad vam nakon jela uzvrati nežnim udarcem.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.